Nyheter fra Ford

Se Jan Erik Larssen kjøre «verstingen» – nye Ford Fiesta ST

Denne bilen er hysterisk morsom å kjøre! Det er den kjente TV-programlederen og bilentusiasten Jan Erik Larssens dom etter noen timer bak rattet på den 200 HK sterke nye Ford Fiesta ST.

– Den har altså en respons i både styring og motor som er helt vill, sier Larssen entusiastisk om Fords nye lille råtass.

Med kunnskap hentet fra utviklingen av sportsbilene Focus RS og Ford GT setter den lille råtassen Ford Fiesta ST en helt ny standard for kjøreglede i sitt segment.

Nye Fiesta ST har en rekke nye teknologier som gjør den ekstra morsom å kjøre, enten det er til og fra jobb eller på lukket bane. 0-100 km/t gjør minstemann i Ford Performance-familien unna på 6,5 sekunder, og speedometernålen stopper først på 232 km/t.

Les: Her er alt du trenger å vite om nye Ford Fiesta ST

Ulike kjøremodus og utrolig grom lyd

Nye Ford Fiesta ST får også for første gang ulike kjøremoduser – Normal, Sport og Bane – noe som igjen påvirker bilens motor, styring og stabilitetskontroll. Bilens karakter kan med et knappetrykk endre seg fra en lettkjørt pendlerbil til en sprek banebil.

De ulike kjøremodusene påvirker også bilens lyd for å gi deg en enda mer komplett kjøreopplevelse. Dette skjer ved hjelp av en elektronisk lydforbedringsteknologi og en aktiv ventil som er koblet opp mot bilens eksosanlegg.

Video: Se Ford Fiesta bli kjørt av proff rallysjåfør 400 meter under bakken

– Det er utrolig grom lyd i den bilen her, og grom lyd er viktig for den rette kjøreopplevelsen, sier Larssen.

Se hvordan prøvekjøringen gikk her:

Ble lam i bilulykke: – Unge sjåfører må innse at de ikke er udødelige

I løpet av noe få sekunder tar Jonny avgjørelsen som skal forandre resten av livet hans.– Jeg var bare 20 år, og følte meg som gutter flest som akkurat har fått lappen – litt udødelig. Bilen bak meg skulle ikke få kjøre forbi, sier Jonny Grimestad.

Les mer »

Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »