Nyheter fra Ford

Rekordoppmøte på kjørekurs for unge sjåfører

I strålende høstvær gjennomførte nesten 350 unge sjåfører Fords internasjonale kjørekurs Ford Driving Skills for Life på Rudskogen Motorsenter den nest siste helgen i oktober 2018. Nå er også deler av kurset tilgjengelig online. Gjennomfører du får du billigere Ford-forsikring!

– Det har vært en fantastisk opplevelse å se alle de unge sjåførene i aksjon på Rudskogen gjennom hele helgen. På Rudskogen fikk de unge sjåførene prøve seg både med promilledrakter og hvordan det er å utføre oppgaver i ruspåvirket tilstand, og å kjøre bil samtidig som de brukte mobiltelefonen. De gjennomgikk også flere farts- og bremseøvelser, samt å rette opp en bil som fikk skrens. Dette er spesielt viktig kunnskap i et land som Norge med glatte vinterveier og værforhold som endrer seg hurtig, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

Les mer om Ford Driving Skills for Life her

De unge sjåførene fikk også prøve VR-opplevelsen «WheelSwap» som viser hvordan lite hensynsfull atferd både fra bilister og syklister, oppleves fra den andres ståsted.

Fords instruktører tok sammen med den tidligere programlederen og bilentusiasten Jan Erik Larssen imot 4 grupper med tilsammen nesten 350 ungdommer i løpet av helgen.

Les: Her er verdensmesternes 15 beste økokjøringsråd

– Utrolig gøy og lærerikt

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 15 år siden. Målet var å bidra til å gjøre noe med de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn én million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life. Kurset inklusive bevertning er kostnadsfritt for deltagerne.

– Dette var utrolig bra, gøy og lærerikt og instruktørene var kjempeflinke. Jeg håper allerede at det blir et nytt arrangement neste år. Spesielt sladdingen var ekstremt kul. Den kunne jeg holdt på med en hel dag, sier en av deltagerne, 20-år gamle Mette Fidje.


KJEMPEFORNØYDE: Mette Fidje (i midten) hadde tatt turen til Rudskogen sammen med venninnene Helle Johanne Maxhari Klokkervold (til venstre) og Marie Saxerud. De var strålende fornøyd med dagen.


Gir billigere Ford-forsikring til de som gjennomfører kjørekurs online

Ford Motor Norge og forsikringsselskapet If tilbyr alle som gjennomfører Ford Driving Skills for Life 60% startbonus på Ford Forsikring. For de som ikke hadde anledning til å delta på opplæringsprogrammet på Rudskogen, tilbys også deler av Ford Drivings Skills for Life som et web-basert opplæringsprogram.

Få billigere Ford-forsikring: Ta onlinekurset her


– Svært nyttig for unge sjåfører

Politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Karine Skaret deltok på arrangementet på lørdag. Hun hadde mange lovord om det spesielt tilrettelagte kjørekurset for unge sjåfører mellom 18 og 24 år.

– Dette har vært en spennende og lærerik dag som jeg tror er svært nyttig for ungdom som er overrepresentert i ulykkesstatistikken. Her får man kjenne på kroppen hva distraksjon og uoppmerksomhet kan gjøre med deg og evnen til å kjøre bil, men i trygge rammer. Det er viktig at alle bidrar til bedring av trafikksikkerheten i Norge. Da er det også bra og nyttig med private initiativer som dette, påpeker Karine Skaret.

I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

En gjennomgang fra forsikringsselskapet If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes umodenhet og mangelfulle ferdigheter.

Dekker et åpenbart behov for opplæring etter kjøreskolen

– Med Ford Driving Skills For Life så dekkes et helt åpenbart behov for en opplæring av unge sjåfører i de første årene etter at de har tatt førerkort. Da er det viktig å minne dem på de gode holdningene vi jobber med å lære dem hos våre mer enn 700 trafikkskoler over hele landet. Det gjør kjøreprogrammet på en helt forbilledlig måte. Det er ikke noe pekefingermentalitet, men er lagt opp slik at det blir både morsomt og lærerikt, sier informasjonsansvarlig i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, Jan Harry Svendsen.

Ford Motor Norge har samarbeidet med ATL og forsikringsselskapet If om å gjennomføre Ford Driving Skills for 2. året på rad i Norge.

– Dette programmet er viktig fordi de unge sjåførene blant annet får kjenne på kroppen hvordan en nødbrems oppleves, hvor ille det kan gå når man blir distrahert under bilkjøring og ikke minst hvordan rus påvirker kroppen. Det tror vi i Ford er et viktig ledd for å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte gruppen. Det var forhåpentligvis mange som reiste hjem som litt tryggere og veldig fornøyde sjåfører, sier Fords informasjonsdirektør, Anne Sønsteby.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »