Nyheter fra Ford

Prøvekjørt: Så bra er den nye ladbare hybriden Ford Transit Custom

En av Norges mest populære 1-tonns varebiler, Ford Transit Custom, kommer i år som ladbar hybrid. Her er de første inntrykkene fra prøvekjøringen av den første ladbare hybriden i dette segmentet.

– Nye Ford Transit Custom som ladbar hybrid er en perfekt varebil for alle. Med en oppgitt rekkevidde på hele 50 km på ren elektrisitet får du en arbeidsbil som vil spare flåtekunder mye drivstoff og miljøet for utslipp. Dette gjør et allerede svært populært varebilvalg enda mer aktuelt for flere, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Bare i fjor økte salget av den svært populære varebilen i 1-tonns segmentet med hele 34,5%. Veksten har fortsatt i 2019. Dette er en viktig grunn til at Ford styrker sin stilling som Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke.

Les mer om nye Ford Transit Custom ladbar hybrid her

Like god plass og samme nyttelast med batteri

Merford.no har fått prøvekjøre en preproduksjonsvariant av nyheten i Belgia.

– Det er egentlig ikke så mye som skiller den ladbare hybridversjonen av Transit Custom fra de med den tradisjonelle drivlinjen. Batteriet i bilen er plassert under varerommet og stjeler ingen plass. Kupeen er også svært lik originalen, bortsett fra noen knapper og et ekstra display. Kjøremessig er bilen selvsagt lydløs når den kjører elektrisk. Ellers er det det kraftige dreiemomentet og akselerasjonen som er det som skiller den ladbare varebilen fra de med tradisjonell drivlinje, sier Løvli.

Den ladbare nyheten har også samme nyttelast som den ikke-elektrifiserte varianten.

Prisvinnende bensinmotor som rekkeviddeforlenger

Den nye ladbare Transit Custom har fått Fords prisvinnende 1.0-liters, 125 HK Ecoboost-bensinmotor som rekkeviddeforlenger.

Storkunde: Derfor er Transit Custom det beste kjøpet i klassen

EcoBoost-motoren lader batteriet når bilen kjøres over lengre strekninger, uten behov for ladestopp. Fremdriften er elektrisk. Den svært effektive EcoBoost-motoren benyttes kun til å lade batteriene ved behov. Dette gir stor fleksibilitet. Muligheten for geo fence tilrettelegger også for at bilen innenfor visse områder, for eksempel i bysentrum, bare kan kjøres elektrisk.

– Geo fence kan være en svært nyttig funksjon dersom det skulle komme regler som begrenser adgang for biler med vanlig forbrenningsmotor til å kjøre i bysentrum. Det sparer også bykjernen for forurensing, sier Løvli.Fire kjøremoduser

Nye Transit Custom ladbar hybrid utstyres med fire kjøremodus som bestemmer hvordan bensinmotoren skal fungere som rekkeviddeforlenger. Med «EV Auto» blir det automatisk regnet ut når batteriet har behov for lading, med «EV Charge» lader bensinmotoren batteriet maksimalt opp. Velger du «EV Now» kjører bilen helelektrisk. «EV Later» blir brukt for å ta vare på batteriets ladenivå for å ha strøm til å kjøre elektrisk senere på turen.

Supersmart: Her er 8 smarte løsninger som gjør Fords varebiler til et ekstra bra valg

Mange smarte oppbevaringsløsninger

Nye Ford Transit Custom har blitt en enda flottere bil som er mer komfortabel, praktisk og stappfull av smarte funksjoner og teknologi enn den forrige generasjonen. Med sine mange smarte oppbevaringsløsninger, som for eksempel en luke foran i lasterommet slik at du får inn ekstra lange gjenstander, og plass til A4-mapper og annet kontorutstyr i kupeen. Dette er den perfekte arbeidsbil.

Romslig lastevolum på seks kubikkmeter

Nye Transit Custom ladbar hybrid kan enkelt håndtere standardplater på 240×120 cm flatt på gulvet i lasterommet eller tre europaller. Varebilen har et stort lastevolum på hele 6 kubikkmeter utstyrt med skillevegg.

En tidligproduksjonsmodell av nye Ford Transit Custom ladbar hybrid har allerede vært i bruk i flere prøveprosjekter hos store flåtekunder i Valencia og London. Både London-politiet og British Gas har deltatt i prosjektet. Sammen med lokale myndigheter har Ford overvåket bilene for å lage en best mulig ladbar hybrid produksjonsklar varebil, både når det gjelder kostnader og miljø.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »