Nyheter fra Ford

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

– I trafikkerte bystrøk kan det være en utfordring med et så stort nyttekjøretøy som vår nye Ford Transit 2T eller nye Transit Custom. Med Fords aktive parkeringsassistent kan sjåføren fokusere mer på å gjøre en bra jobb enn å parkere, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. i Ford Motor Norge,

Se Fords mange nyttekjøretøy her

Styrer seg selv inn og ut av trange parkeringsplasser

Med Fords parkeringsassistent får sjåføren i de nye varebilene hjelp til å finne en stor nok parkeringsplass. Med din hjelp på gass eller brems parkerer bilen automatisk, og systemet hjelper til både med lukeparkering.og vertikalparkering som for eksempel ved parkering i et parkeringshus. Luken trenger faktisk ikke være mer enn 0,8 meter lengre enn bilen for at kjøretøyet selv skal kunne parkere nærmest av seg selv. 12 sensorer rundt hele bilen gjør at bilen kan styre automatisk ut av parkingsplassen. Alt føreren trenger å gjøre er å gasse eller bremse.

Nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom kommer med varsel for kryssende trafikk når du rygger. Vidvinkelkamera både foran og bak gjør deg også i stand til lett å se andre trafikanter når du trenger oversikt. Ryggekameraet er plassert høyt på bilen for å gi god oversikt, også når du rygger med dørene åpne.

5 år på toppen som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

I fjor var Fords beste salgsår for nyttekjøretøy på 25 år i Europa. Det var også Fords 5. år på rad som den største i Europa på nyttekjøretøy. I Norge var Ford i fjor det nest mest solgte nyttekjøretøymerket.

Med de to nye modellene er det gjort en rekke forbedringer som skal sørge for at de beholder plassen på topp.

Elektrifiserte nyttekjøretøy for fremtidens bruk

  • Hele 4600 små og store komponenter er oppgradert sammen med nye avanserte drivlinjer og avanserte førerassistanseteknologier. Det gjør at nye Ford Transit 2T både kan frakte mer last og bruke mindre drivstoff. Den er også den første i segmentet som tilbys med mild hybrid-teknologi.
  • Den elektrifiserte Ford Transit Custom Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020.Nye Transit Custom som ladbar hybrid ankommer Norge om kort tid. Den helelektriske rekkevidden er i henhold til den nye og strengere WLTP-målemetoden opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring).

Optimaliser bruk og reduser driftskostnadene med FordPass Connect

I tillegg tilbys også FordPass Connect-modem til nye Transit 2T og Transit Custom. Dette gjør at flåtekunder kan optimalisere bruken og redusere de løpende driftskostnadene.

Senere i år vil Ford også lansere den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for eiere av mindre bedrifter. Appen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for optimal bruk. 

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »

Ford med dobbeltseier da årets beste nyttekjøretøy ble kåret

Ford gjorde rent bord da årets priser for lette nyttekjøretøy i 2020 ble delt ut. Mens elektrifiserte Ford Transit Custom Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, vant Ford Ranger prisen som beste pickup, International Pickup Award 2020 (IPUA).

Les mer »