Nyheter fra Ford

Nye Ranger Black Edition - mørkere og tøffere blir det ikke!

Totalt mørke og det ekstreme, arktiske landskapet på Svalbard er kulisse når Ford lanserer en ny og helsvart spesialutgave av Europas mest solgte pickup. Møt Ford Ranger Black Edition.

Bak rattet i lanseringsfilmen av den nye og eksklusive varianten av Ranger, følger vi tre av innbyggerne i Longyearbyen i deres daglige gjøremål under ekstreme, klimatiske forhold. De tre avslører hvorfor de elsker klimaet og naturen, også når øygruppen viser seg fra sin mest kompromissløse side.

Les: Bygg din egen Ford Ranger her

Svalbard en av de aller tøffeste og mørkeste stedene på jorden

På 78 grader nord er det nemlig bekmørkt 110 dager i året. Vær, vind og temperaturer er ofte av det aller tøffeste slaget. Dette er ikke en plass for alle – verken når det gjelder mennesker eller biler.

– Vi tok vårt tøffeste og mørkeste kjøretøy til et av de aller tøffeste og mørkeste stedene på jorden for den ultimate testkjøringen. Innbyggerne på Svalbard er helt avhengig av pålitelighet, og Ford Ranger Black Edition leverte når den ble brukt til daglige gjøremål i et svært krevende miljø, sier Fords Brand Content manager for nyttekjøretøy, Steve Fletcher.

Dyrker grønnsaker i 20 minusgrader

Benjamin fra USA flyttet til Svalbard i 2007. Han prøver det mange mener er umulig. Han dyrker egne grønnsaker i det kalde, mørke miljøet på Svalbard.

– Jeg prøver bare å dyrke grønnsaker til innbyggerne her, i det totale mørket og i 20 minusgrader. Alle sammen har sin måte å overleve i mørket på, sin måte å få hjulene til å gå rundt i dette Svalbard-eksperimentet, forklarer han.

Silje bor alene i den arktiske ødemarken

Ifølge Silje og Martin, to andre lokale som følges i filmen, takler de færreste det totale mørket og det ekstreme miljøet som preger Svalbard deler av året.

Silje jobber på flyplassen, og er en av få innbyggere som er født og oppvokst i Arktis. Hytta er uten innlagt vann, og ligger øde til. Det er akkurat slik Silje vil ha det.

– Jeg bor alene i ei hytte utenfor byen med hunden min. Det er ikke alle som takler dette, men jeg elsker det. Det er dette jeg er skapt for, forteller Silje i filmen.

– Enten er du skapt for dette eller så er du det ikke

Også Martin, som livnærer seg som snekker, bor alene i den arktiske ødemarken sammen med 12 hunder av rasen husky. Selv om nærmeste butikk ligger bare 15 kilometer fra hytta, kan kjøreturen ta ham fra 10 minutter til halvannen time. Alt avhengig av hvilken side været viser seg fra der og da.

– Enten så er du skapt for dette, eller så er du det ikke. Dette er bare en dag i mørket. Nå er det 100 dager til solen skinner igjen. Mange vil nok beskrive dette som et veldig hardt liv. Jeg synes det er helt perfekt, sier Martin.

Ranger Black Edition lages bare i 2500 eksemplarer

Ranger Black Edition er basert på den populære Ranger Limited-serien, men er lakkert helt svart, med svart finish på grillen, aluminiumsfelgene, veltebøylen og andre eksteriørdetaljer. Spesialmodellen vil bare lages i 2500 eksemplarer, og kan allerede nå bestilles hos din Ford-forhandler. Ranger Black Edition kommer bare som Double Cab.

 

 

 

 

F G L I