Nyheter fra Ford

Nå er nye Ford Fiesta klar for Norge!

Nå er verdens mest avanserte og den nye varianten av Europas mest solgte småbil, Ford Fiesta, endelig i Norge.

Neste generasjon Ford Fiesta bygges på en helt ny plattform, og vokser ca. 7 cm sammenlignet med dagens modell. Interiør og eksteriør vitner om en moderne bil med fokus på design, praktiske løsninger og en rekke muligheter for personlig tilpasning.

Nytt er det også at modellen, som i en årrekke har vært Europas mest solgte småbil, fås med en rekke teknologier som tidligere har vært forbeholdt større og dyrere bilmodeller.

Nysgjerrig? Bygg din egen nye Ford Fiesta her

Nytt eksklusivt stereoanlegg fra B&O

Til høsten vil den sportslige ST-Line og den luksuriøse Vignale-varianten av nye Fiesta komme. Priser på disse kommer nærmere sommeren. Senere kommer også crossover-varianten Fiesta Active og råtassen Fiesta ST.

Med det nye partnerskapet mellom Ford og Harman Kardon tilbys neste generasjon Fiesta, som den første Ford-modellen, med det eksklusive bilstereoanlegget B&O Play. Høyttalere og kalibrering er skreddersydd, og har fantastisk lyd med sine 10 høyttalere, inkludert en senterhøytaler på toppen av instrumentpanelet og en subwoofer montert i bagasjerommet. Total effekt er hele 675 watt.

Spekket med tilgjengelig utstyr og teknologier

Den nye Fiestaens avanserte førerassistansesystemer henter sin informasjon fra to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer. Sammen overvåker disse kontinuerlig områdene rundt hele bilen. Rekkevidden på systemene er opptil 130 meter eller mer enn lengden av en fotballbane.

Den nye småbilen har også et omfattende spekter av tilgjengelig utstyr og teknologi:

 • Parkeringsassistent (for parallell- og lukeparkering, samt utkjøringsassistent)
 • Adaptiv cruisekontroll
 • Antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse
 • Justerbar hastighetsbegrenser
 • Automatiske fjernlys
 • Blindsoneinformasjonssystem med varsel for kryssende trafikk
 • Føreroppmerksomhetsovervåking
 • Filskiftevarsler og LaneKeeper
 • Panoramatak – hvor fremre halvdel kan åpnes
 • Flere interiørpakker for ytterligere personifisering

Neste generasjon Ford Fiesta er tilgjengelig med følgende motorvarianter:

 • En ny 1.1-liters bensinmotor med 85 HK og 5-trinns manuelt gir
 • 1.0-liters EcoBoost-bensinmotor med 100 HK og 6-trinns manuelt gir
 • 1.0-liters EcoBoost-bensinmotor med 100 HK og automatgir
 • 1.5-liters TDCi dieselmotor med 85 HK og 6-trinns manuelt gir

Ble lam i bilulykke: – Unge sjåfører må innse at de ikke er udødelige

I løpet av noe få sekunder tar Jonny avgjørelsen som skal forandre resten av livet hans.– Jeg var bare 20 år, og følte meg som gutter flest som akkurat har fått lappen – litt udødelig. Bilen bak meg skulle ikke få kjøre forbi, sier Jonny Grimestad.

Les mer »

Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »