Nyheter fra Ford

Markerer ikonet Ford Capris 50 årsdag med historisk reise

Dette var året som Woodstock-festivalen ble avholdt og den første Boeing 747 tok av. Det samme året, for et halvt århundre siden, kom Ford Capri på veien.

– Ford Capri var bilen som gjorde det oppnåelig for vanlige lønnsmottakere å oppnå drømmen. Den gjorde at du ble glad når du satte deg ned bak rattet. Det gjør den også i dag. Det ga deg følelsen av å kjøre noe litt annerledes, sier den kjente britiske biljournalisten Steve Sutcliffe.

Les: Den nye crossoveren Ford Focus Active – som skapt for Norge

I en ny video som markerer at det er 50 år siden ikonet Ford Capri ble lansert, tar han den sjeldne RS 2600 Capri på en nostalgisk tur, fra stedet hvor den ble født til banekjøring på Spa i Belgia og Zandvoort i Nederland hvor Capri vant mange store seire.

Ble produsert 1,8 millioner biler

Da Ford Capri ble lansert i 1969 ble Capri kalt «bilen De alltid har drømt om». Den skulle være det europeiske svaret på den amerikanske legenden Ford Mustang.

Mer enn 1,8 millioner kunder kjøpte den. Etterspørselen gjorde at Fords fabrikker produserte Capri de neste 17 årene. Tre generasjonen ble produsert før det var slutt i 1986.

Siden da har svært mange fortsatt å eie og kjøre det som er en av Europas mest gjenkjennbare sportsbiler.

Les også: Her er 5 supersmarte Ford-løsninger

– Selve drømmebilen for mange nordmenn

– Når den kom var dette selve drømmebilen for mange nordmenn, og som du attpåtil hadde råd til. Alt fra de tøffe linjene, de sportslige setene, den luksuriøse følelsen i kupeen og det enorme panseret med kul på som du ser foran deg fra førerplass. For oss entusiaster er det i dag også en bil som er enkel å skru på, sier formann i Capri Club Norge, Inge Lirhus. Han selv kjører en 1981-modell Ford Capri 2,8i.

Klubben har pr. i dag mer enn 300 medlemmer.

– Antall registrerte Ford Capri er faktisk flere enn det var for 10 år siden. Vi i klubben merker også en stigende interesse for merket. Det er jo selvsagt morsomt i jubileumsåret vi er inne i, sier Lirhus.

I alt har det blitt registrert 4152 Ford Capri i Norge.

– Kjenner at jeg blir forelsket i denne bilen

RS 2600 Capri, som blir brukt i den nostalgiske turen gjennom Capris historie, er fra Fords egen samling. Den er utstyrt med en V6-motor og 47 år etter den ble produsert gjør den fremdeles et sterkt inntrykk på den erfarne, britiske journalisten.

– Jeg kjenner at jeg virkelig blir forelsket i denne bilen, sier Sutcliffe, og antyder at Ford Capri er en bil du bør ønske deg i dag også.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »