Nyheter fra Ford

Markerer ikonet Ford Capris 50 årsdag med historisk reise

Dette var året som Woodstock-festivalen ble avholdt og den første Boeing 747 tok av. Det samme året, for et halvt århundre siden, kom Ford Capri på veien.

– Ford Capri var bilen som gjorde det oppnåelig for vanlige lønnsmottakere å oppnå drømmen. Den gjorde at du ble glad når du satte deg ned bak rattet. Det gjør den også i dag. Det ga deg følelsen av å kjøre noe litt annerledes, sier den kjente britiske biljournalisten Steve Sutcliffe.

Les: Den nye crossoveren Ford Focus Active – som skapt for Norge

I en ny video som markerer at det er 50 år siden ikonet Ford Capri ble lansert, tar han den sjeldne RS 2600 Capri på en nostalgisk tur, fra stedet hvor den ble født til banekjøring på Spa i Belgia og Zandvoort i Nederland hvor Capri vant mange store seire.

Ble produsert 1,8 millioner biler

Da Ford Capri ble lansert i 1969 ble Capri kalt «bilen De alltid har drømt om». Den skulle være det europeiske svaret på den amerikanske legenden Ford Mustang.

Mer enn 1,8 millioner kunder kjøpte den. Etterspørselen gjorde at Fords fabrikker produserte Capri de neste 17 årene. Tre generasjonen ble produsert før det var slutt i 1986.

Siden da har svært mange fortsatt å eie og kjøre det som er en av Europas mest gjenkjennbare sportsbiler.

Les også: Her er 5 supersmarte Ford-løsninger

– Selve drømmebilen for mange nordmenn

– Når den kom var dette selve drømmebilen for mange nordmenn, og som du attpåtil hadde råd til. Alt fra de tøffe linjene, de sportslige setene, den luksuriøse følelsen i kupeen og det enorme panseret med kul på som du ser foran deg fra førerplass. For oss entusiaster er det i dag også en bil som er enkel å skru på, sier formann i Capri Club Norge, Inge Lirhus. Han selv kjører en 1981-modell Ford Capri 2,8i.

Klubben har pr. i dag mer enn 300 medlemmer.

– Antall registrerte Ford Capri er faktisk flere enn det var for 10 år siden. Vi i klubben merker også en stigende interesse for merket. Det er jo selvsagt morsomt i jubileumsåret vi er inne i, sier Lirhus.

I alt har det blitt registrert 4152 Ford Capri i Norge.

– Kjenner at jeg blir forelsket i denne bilen

RS 2600 Capri, som blir brukt i den nostalgiske turen gjennom Capris historie, er fra Fords egen samling. Den er utstyrt med en V6-motor og 47 år etter den ble produsert gjør den fremdeles et sterkt inntrykk på den erfarne, britiske journalisten.

– Jeg kjenner at jeg virkelig blir forelsket i denne bilen, sier Sutcliffe, og antyder at Ford Capri er en bil du bør ønske deg i dag også.

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Ford med dobbeltseier da årets beste nyttekjøretøy ble kåret

Ford gjorde rent bord da årets priser for lette nyttekjøretøy i 2020 ble delt ut. Mens elektrifiserte Ford Transit Custom Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, vant Ford Ranger prisen som beste pickup, International Pickup Award 2020 (IPUA).

Les mer »

Ford lanserer «Smart Lab» med prøvekjøring på kjøpesenter

Som et av de første landene i verden etablerer Ford i Norge et nytt og unikt opplevelsessenter på kjøpesenter med muligheten for prøvekjøringer.

Les mer »

Nye Ford Explorer ladbar hybrid: En 7-seters super-SUV

Nå er prisene på den store og svært godt utstyrte 7-seters SUV-en Ford Explorer ladbar hybrid klare. Tidlig neste år er USAs mest solgte SUV klar for Norge, og salget åpner allerede nå.

Les mer »