Nyheter fra Ford

Kommer som ladbar hybrid: Derfor er nye Tourneo Custom den perfekte flerbruksbilen

Taxi-eier Geir Fornes ønsket seg en bil som gir kundene en følelse av luksus, plass nok til hele storfamilien, inkludert sydenbagasjen – til en god pris. I dag er han en fornøyde eier av den store nye flerbruksbilen, Ford Tourneo Custom. I slutten av 2019 kommer den også som en ladbar hybrid.

– I dag er det bare Tourneo Custom som oppfyller alle disse kravene. Den er nesten like luksuriøs som langt dyrere drosjer, har mer plass enn alle konkurrentene, en helt annen opplevd kvalitet og langt bedre kjøreegenskaper enn 8- og 9-seterne du får til samme pris, sier taxieier Geir Fornes i Bergen Taxi.

Nye Tourneo Custom har blitt kraftig fornyet sammenliknet med den forrige generasjonen. Interiøret har fått en stor kvalitetsheving. Utvendig har den også fått et kraftig ansiktsløft.

Les mer om Ford Tourneo Custom ladbar hybrid her

Kommer som ladbar hybrid i 2019

Til sommeren kommer den også i en mild-hybrid versjon. I slutten av 2019 kommer den også som ladbar hybrid med en rekkevidde på hele 50 kilometer på ren elektrisitet.

Da Geir plukket ut sin nye Tourneo Custom hos Kverneland Bil i Bergen, var det taxi-kundene og egen lommebok han først og fremst hadde i tankene.

– Tourneo Custom gir taxi-kundene valuta for pengene

– Som selvstendig næringsdrivende må jeg tenke på utgifter i forhold til inntekter. Jeg tror alle som synes det er dyrt å kjøre taxi tenker annerledes når de klyver inn i den luksuriøse kupeen. De skal få valuta for pengene. Jeg vil også ha plass til familier på fem med feriebagasje. Samtidig måtte ikke bilen være for dyr i innkjøp i forhold til konkurrentene. Å kjøpe nye Tourneo Custom som drosje var for meg verdens enkleste valg, sier den erfarne taxisjåføren fra Bergen.

Stor guide: Slik velger du den perfekte familiebilen som passer for deg

Flerbruksbil med masse plass og fleksible seteløsninger

Bilen har rikelig med plass for opptil 9 personer. Som den eneste i sitt segment tilbyr Tourneo Custom muligheten til å snu setene på 2.seterad, slik at passasjerene på 2. og 3. seterad ser mot hverandre. Seteradene kan selvsagt også stilles inn slik at alle ser i bilens kjøreretning.

– Seteinnstillingene, med mulighet for bord i midten, er også en genistrek i en drosje. Mens forretningsreisende ofte ønsker å se hverandre fordi de avholder møter i bilen, er det andre som ønsker å sitte på rekke og rad. Uavhengig av hvordan setene står har du kjempegod plass til kofferter og annet i det gigantiske bagasjerommet, skryter Fornes.

Komforten forbedres ytterligere med nye seter med forbedret skumpolstring, samt en betydelig forbedret lydreduksjon spesielt for passasjerene på 2. og 3. seterad.

Her kan du bygge din egen Tourneo Custom

Rullende kontor og perfekt storfamiliefrakter

Passasjerene i 3. seterad vil også sette pris på det mer effektive klimaanlegget som gir raskere kjøling eller oppvarming. 6 USB-porter, vanlig stikkontakt med 220V og et lydsystem med hele 10 høyttalere sørger ifølge Fornes for at kundene hans, om det er storfamilier på tur eller forretningsreisende, både kan jobbe og la seg underholde underveis.

– Jeg kjører mellom 50- og 100 000 kilometer i året på til tider ganske dårlige Vestlands-veier. Bilen jeg nå bytter inn er en 2014-modell Tourneo Custom som jeg har vært veldig fornøyd med. Samtidig merker jeg de mange forbedringene som er gjort på den nye modellen. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med kjøringen i en slik luksuriøs og stor maxitaxi, sier Fornes.

Enda mer drivstoffeffektive med ny mildhybrid motor

Under panseret på nye Tourneo Custom sitter den helt nye dieselrevolusjonen; 2.0-litersmotoren Ford EcoBlue med 170 HK. Den har 13 % lavere drivstofforbruk enn forrige generasjon med tilsvarende motor.

Bilen er også tilgjengelig med 6-trinns automatgirkasse.

Til sommeren kommer bilen med en ny 185 HK dieselmotor som kan fås både som en mild-hybrid med manuell girkasse, og en like sterk dieselmotor med automatgir.

Som den første i klassen byr Ford Tourneo Custom på en intelligent hastighetsbegrenser som automatisk holder bilen innenfor de fartsgrensene bilen registrerer. Nye Tourneo Custom tilbyr også en rekke andre topp moderne førerassistanse- og sikkerhetssystemer.

– Ford er perfekt på pris kontra komfort og kjøreegenskaper

Fornes har noen gode råd til andre som ønsker komforten og kjøreegenskapene til en vanlig personbil, men plass som i en varebil.

– Husk at de dyreste bilene ikke nødvendigvis er de beste. Husk også at de billigste bilene ikke på langt nær alltid er gode nok. For meg er Ford et perfekt valg mellom disse to ytterpunktene. Tenk også nøye over hvem du kjøper bilen av. Jeg er en trofast kunde hos Kverneland Bil i Bergen. De har mye av æren for at jeg er blitt en trofast Ford-fan, sier Tourneo Custom-eieren fra Bergen.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »