Nyheter fra Ford

Her er verdensmesternes 15 beste økokjøringsråd!

Tidligere i høst kjørte Henrik Borchgrevink og Knut Wilthil en Ford Ranger mer enn 1000 miles på én tank. Det er høyst sannsynlig verdensrekord i økokjøring med en pickup. Her får du verdensmesternes beste økokjøringsråd.

Duoen kjørte hele 1616 kilometer – hele veien fra Oslo til Kautokeino – på én tank med Europas mest solgte pickup hittil i år.

– Det hele er ekstremt nøye planlagt. Vi stopper i nedoverbakker når vi skal bytte sjåfør. Vi tenker hele tiden på ikke å miste fart. Sjåførbytter, venstresvinger og rundkjøringer planlegges god tid i forveien, sier Knut Wilthil.

Tidligere har guttene kjørt sportsbilikonet Ford Mustang med en 2.3-liters EcoBoost-motor og 317 HK inn til ny verdensrekord på én tank ved å tilbakelegge en distanse på hele 1249,3 kilometer.

Her er deres beste økokjøringsråd :

Før kjøring:

 1. Hold bilen i god teknisk stand. En dårlig vedlikeholdt bil bruker mer drivstoff enn nødvendig. Vask og poler bilen regelmessig, det hjelper både mot rust og luftmotstand.
 2. Sjekk lufttrykket i dekkene. Det har forbausende mye å si for både sikkerhet og forbruk.
 3. Prøv å unngå for mange tunge ting i bilen, rydd i bagasjerommet og unngå unødig kjøring med takboks/stativ.
 4. Planlegg ruten på forhånd hvis du skal til steder hvor du ikke er helt sikker på veien. Det lønner seg oftest å ta en titt på kartet for å finne den beste ruten. GPS og Google har ikke alltid rett. Noen ganger kan det også lønne seg å kjøre litt lenger på en bra vei enn å ta en kortere, men på dårligere vei.
 5. Beregn god nok tid. Begynner du å få dårlig tid er det veldig vanskelig å kjøre økonomisk.

Under kjøring:

 1. Den mest gunstige hastigheten for økokjøring ligger mellom 63 og 67 km/t.
 2. Aircondition samt oppvarming av vinduer, ratt og seter øker drivstofforbruket.
 3. Akselerer jevnt og ikke for sakte. Hopp gjerne over et gir eller to på vei opp.
 4. Utnytt energien i bilen og kjør så du slipper å bremse. Hver gang du bremser kaster du bort energi du har brukt drivstoff på å tilføre bilen.
 5. Se så langt fremover på veien som mulig, det er dumt å gi gass for så å måtte bremse ned igjen rett etterpå. Planlegg kjøring inn mot lyskryss og rundkjøringer slik at du i størst mulig grad unngår å stoppe helt.
 6. Trill alltid med bilen stående i gir. Selv mange år etter at drivstoffkutt ble standard på nesten alle biler, tror mange at man sparer drivstoff på å sette bilen i fri i nedoverbakker. I fri går motoren på tomgang og bruker drivstoff. Triller du med bilen i gir kutter automatikken ut drivstofftilførselen og forbruket er null.
 7. Moderne biler har ofte girskift-indikator. Følg den, den vet hva motoren tåler. Det er ingen grunn til å kjøre med for høyt turtall når du ikke trenger det.
 8. Bruk cruisekontroll der du kan. Den kjører mer økonomisk enn det du klarer selv.
 9. Utnytt dine lokalkunnskaper om veier der du kjører ofte. Hvor kan du slippe gassen for å trille i passe fart uten å bremse inn mot kryss, avkjøringer, rundkjøringer og lignende? Det er heller ingen grunn til å gi på litt ekstra over korte strekninger hvis du vet at du må bremse ned igjen rett etterpå.
 10. Følg med i speilet og slipp forbi biler som ikke kjører så økonomisk som deg.


Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »

Prøvekjørt: Nye Ranger Raptor – overlegen og imponerende

Med en overlegen kvalitet langs motorveien og et imponerende register å spille på utenfor allfarvei, er nye Ford Ranger Raptor beviset på at Ford ikke setter Raptor-emblemet på en bil uten å mene alvor.

Les mer »