Nyheter fra Ford

Her er tipsene som gjør bil- og sykkellivet smidigere!

Ford S-MAX er bygget for en aktiv livsstil med god plass og praktiske løsninger. Med disse tipsene holder du både bilen og sykkelen skadefrie slik at du alltid er klar for din neste drømmetur.

Ikke len sykkelen inntil bilen

Når du triller inn på parkeringsplassen etter en tur og skal finne frem nøkkelen, er det fristende å lene sykkelen inntil bilen. Ikke gjør det. Faren for velt, og påfølgende riper i lakken og en knekk i humøret er overhengende. Legg enten sykkelen ned på bakken eller rygg bakhjulet på sykkelen forsiktig inn i hjulbuen på bilen. Her kan du kile sykkelen fast slik at den står mye mer stabilt.

Les mer om 7-seteren Ford S-Max og bygg din egen bil her

Ha ekstra tøy liggende i bilen

Sykkeltøy blir skittent etter en tur i terrenget. Ha en ekstra shorts og en jakke liggende på fast sted i bilen. Trekk plaggene over de skitne klærne. Det er kjapt og det skåner bilsetene for skitt og møkk. Noen foretrekker å ha et ekstra setetrekk eller et stort håndkle istedenfor. Uansett kommer de smarte oppbevaringsløsningene i S-MAX til sin rett. Du kan enkelt gjemme unna til vanlig bruk og kjapt finne frem ved behov.

Husk! Om du har glemt ekstra skotøy er det bedre å kjøre i sokkelesten enn med sykkelsko. Sykkelskoene kan hekte seg på pedalene.

Ekstra verktøysett og lastestropper

Når du skal frakte sykkelen for transport til din neste drømmesti kan du velge mellom stativ på hengerfestet, stativ på taket eller å legge sykkelen inn i bilen. Uansett metode ønsker man at det skal være smidig og man ønsker å unngå skader på bilen eller sykkelen.

Se Fords store utvalg av takstativ og annet tilbehør til din Ford her

Sykkelstativ med en plattform eller skinner som festes på hengerfeste er vår favoritt. Disse kommer med klemmer som fester sykkelen og du kan få opptil fire sykler med deg. Da har du fortsatt veldig god plass inne i bilen. For å effektivt feste sykler anbefaler vi at du har verktøysett liggende i et av bilens oppbevaringsrom. Du fester syklene annenhver vei, og med et verktøysett lett tilgjengelig får du raskt justert seter og styrere slik at disse ikke slår inn i hverandre. Noen har også rørisolasjon liggende, som kan tres utenpå slik at pedaler ikke skader rammene. Med et par ekstra lastestropp liggende, skaffer du deg litt ekstra fleksibilitet når fire store sykler skal festes.

Du kan trenge en huskelapp

Takstativ har fordelen at det ikke krever hengerfeste og kan være festet på bilen hele tiden. Mange aktive familier som velger S-Max har også tilhenger eller campingvogn slik at hengerfeste ofte allerede er i bruk. Ford S-MAX har krefter til å det meste. Stativene som finnes på markedet har gode festordninger og tåler de fleste hastigheter. Men det finnes et stort men. Lave garasjer.

For mange er det en varslet ulykke når man har litt dårlig tid og tankene kretser rundt noe helt annet enn hva som befinner seg på taket av bilen. Lyden av en sykkel som skrapes av taket unner vi ingen. Et triks som kan redusere sjansen for at det skjer, er å feste en fargerik bamse, tørkle eller noe annet visuelt, synlig i bilen når du har sykkelen på taket. Dette vil hjelpe deg med den ekstra påminnelsen du trenger. Et annet tips er å legge garasjeåpneren på et litt kinkig sted, slik at du i må strekke deg litt ekstra i det du svinger inn og skal parkere.

Familiebil: Derfor er Ford S-MAX den perfekte 7-seteren

Ekstra gummimatter

Å legge sykkelen inn i bilen kan være praktisk og kjapt mange ganger. Med de fleksible seteløsninger i Ford S-Max er det lynraskt å gjøre bagasjerommet stort nok. Mest sannsynlig vil du slippe å stresse med å ta av både forhjul og bakhjul, men det avhenger av størrelsen på sykkelen. Setepinnen kan ofte være vel så praktisk enten senke eller ta av.

Når du løfter sykkelen inn i bilen må du passe ekstra på krankdrevene med sine spisse tagger. Også bakgiret har en tendens til søke seg mot taket og lage oljemerker. Frakter du flere sykler anbefaler vi at du har et par ekstra gummimatter som du kan legge i mellom. Da kan du unngå irriterende skader på syklene. Krankdrev og pedaler vil gjerne vikle seg inn i eiker eller skrape mot kostbare karbonrør.


Kjøp en praktisk lås

Uansett fraktmetode, må du ikke la sykkelen stå ulåst i stativet når du går fra bilen. En del hengerfesterstativ har integrert lås, men vi anbefaler at du kjøper en praktisk lås. Det finner mange hendige låser som hverken lager merker i bilen eller sykkelen. Skal du parkere over lengre tid eller natten, anbefaler vi uansett å ta sykkelen inn.

Drømmeturen venter rundt neste sving. Vi ønsker deg god tur, uten riper i lakken!

Tekst: Fri Flyt Byrå Foto Snorre Veggan

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Ford med dobbeltseier da årets beste nyttekjøretøy ble kåret

Ford gjorde rent bord da årets priser for lette nyttekjøretøy i 2020 ble delt ut. Mens elektrifiserte Ford Transit Custom Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, vant Ford Ranger prisen som beste pickup, International Pickup Award 2020 (IPUA).

Les mer »

Ford lanserer «Smart Lab» med prøvekjøring på kjøpesenter

Som et av de første landene i verden etablerer Ford i Norge et nytt og unikt opplevelsessenter på kjøpesenter med muligheten for prøvekjøringer.

Les mer »

Ford lanserer S-MAX og Galaxy hybrid

Tidlig i 2021 kommer den nye 7-seters familiefavoritten Ford S-MAX, sammen med storebror Ford Galaxy som hybrid. – Vi er svært fornøyde med snart å kunne tilby begge de populære familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy som hybridversjoner. De vil bli et godt alternativ til Fords EcoBlue dieselmotor, uten at det går på bekostning av […]

Les mer »