Nyheter fra Ford

Her er tipsene som gjør bil- og sykkellivet smidigere!

Ford S-MAX er bygget for en aktiv livsstil med god plass og praktiske løsninger. Med disse tipsene holder du både bilen og sykkelen skadefrie slik at du alltid er klar for din neste drømmetur.

Ikke len sykkelen inntil bilen

Når du triller inn på parkeringsplassen etter en tur og skal finne frem nøkkelen, er det fristende å lene sykkelen inntil bilen. Ikke gjør det. Faren for velt, og påfølgende riper i lakken og en knekk i humøret er overhengende. Legg enten sykkelen ned på bakken eller rygg bakhjulet på sykkelen forsiktig inn i hjulbuen på bilen. Her kan du kile sykkelen fast slik at den står mye mer stabilt.

Les mer om 7-seteren Ford S-Max og bygg din egen bil her

Ha ekstra tøy liggende i bilen

Sykkeltøy blir skittent etter en tur i terrenget. Ha en ekstra shorts og en jakke liggende på fast sted i bilen. Trekk plaggene over de skitne klærne. Det er kjapt og det skåner bilsetene for skitt og møkk. Noen foretrekker å ha et ekstra setetrekk eller et stort håndkle istedenfor. Uansett kommer de smarte oppbevaringsløsningene i S-MAX til sin rett. Du kan enkelt gjemme unna til vanlig bruk og kjapt finne frem ved behov.

Husk! Om du har glemt ekstra skotøy er det bedre å kjøre i sokkelesten enn med sykkelsko. Sykkelskoene kan hekte seg på pedalene.

Ekstra verktøysett og lastestropper

Når du skal frakte sykkelen for transport til din neste drømmesti kan du velge mellom stativ på hengerfestet, stativ på taket eller å legge sykkelen inn i bilen. Uansett metode ønsker man at det skal være smidig og man ønsker å unngå skader på bilen eller sykkelen.

Se Fords store utvalg av takstativ og annet tilbehør til din Ford her

Sykkelstativ med en plattform eller skinner som festes på hengerfeste er vår favoritt. Disse kommer med klemmer som fester sykkelen og du kan få opptil fire sykler med deg. Da har du fortsatt veldig god plass inne i bilen. For å effektivt feste sykler anbefaler vi at du har verktøysett liggende i et av bilens oppbevaringsrom. Du fester syklene annenhver vei, og med et verktøysett lett tilgjengelig får du raskt justert seter og styrere slik at disse ikke slår inn i hverandre. Noen har også rørisolasjon liggende, som kan tres utenpå slik at pedaler ikke skader rammene. Med et par ekstra lastestropp liggende, skaffer du deg litt ekstra fleksibilitet når fire store sykler skal festes.

Du kan trenge en huskelapp

Takstativ har fordelen at det ikke krever hengerfeste og kan være festet på bilen hele tiden. Mange aktive familier som velger S-Max har også tilhenger eller campingvogn slik at hengerfeste ofte allerede er i bruk. Ford S-MAX har krefter til å det meste. Stativene som finnes på markedet har gode festordninger og tåler de fleste hastigheter. Men det finnes et stort men. Lave garasjer.

For mange er det en varslet ulykke når man har litt dårlig tid og tankene kretser rundt noe helt annet enn hva som befinner seg på taket av bilen. Lyden av en sykkel som skrapes av taket unner vi ingen. Et triks som kan redusere sjansen for at det skjer, er å feste en fargerik bamse, tørkle eller noe annet visuelt, synlig i bilen når du har sykkelen på taket. Dette vil hjelpe deg med den ekstra påminnelsen du trenger. Et annet tips er å legge garasjeåpneren på et litt kinkig sted, slik at du i må strekke deg litt ekstra i det du svinger inn og skal parkere.

Familiebil: Derfor er Ford S-MAX den perfekte 7-seteren

Ekstra gummimatter

Å legge sykkelen inn i bilen kan være praktisk og kjapt mange ganger. Med de fleksible seteløsninger i Ford S-Max er det lynraskt å gjøre bagasjerommet stort nok. Mest sannsynlig vil du slippe å stresse med å ta av både forhjul og bakhjul, men det avhenger av størrelsen på sykkelen. Setepinnen kan ofte være vel så praktisk enten senke eller ta av.

Når du løfter sykkelen inn i bilen må du passe ekstra på krankdrevene med sine spisse tagger. Også bakgiret har en tendens til søke seg mot taket og lage oljemerker. Frakter du flere sykler anbefaler vi at du har et par ekstra gummimatter som du kan legge i mellom. Da kan du unngå irriterende skader på syklene. Krankdrev og pedaler vil gjerne vikle seg inn i eiker eller skrape mot kostbare karbonrør.


Kjøp en praktisk lås

Uansett fraktmetode, må du ikke la sykkelen stå ulåst i stativet når du går fra bilen. En del hengerfesterstativ har integrert lås, men vi anbefaler at du kjøper en praktisk lås. Det finner mange hendige låser som hverken lager merker i bilen eller sykkelen. Skal du parkere over lengre tid eller natten, anbefaler vi uansett å ta sykkelen inn.

Drømmeturen venter rundt neste sving. Vi ønsker deg god tur, uten riper i lakken!

Tekst: Fri Flyt Byrå Foto Snorre Veggan

Spar penger og leveringstid med nye Ford Proff+ varebiler

Med varebilutstyrspakken Proff+ får kundene nå tilgang til ferdig og godt utstyrte varebiler med lavere leasingpris og langt kortere leveringstid.

Les mer »

Få alle rådene: Slik gjør du bilen din ferieklar!

Nesten halvparten av alle nordmenn drar på bilferie om sommeren. Her er rådene for pakking, lasting og klargjøring av bilen før årets store biltur.

Les mer »

Her er 5 grunner til at nye Ford Ranger fortsatt er førstevalget!

Nye Ford Ranger har fått helt ny motor, den har blitt sterkere og fått enda flere avanserte førerassistanseteknologier. Her er de 5 viktigste grunnene til at nye Ranger fortsatt vil være Europas mest populære pickup.

Les mer »

Kommer som ladbar hybrid: Derfor er nye Tourneo Custom den perfekte flerbruksbilen

Taxi-eier Geir Fornes ønsket seg en bil som gir kundene en følelse av luksus, plass nok til hele storfamilien, inkludert sydenbagasjen – til en god pris. I dag er han en fornøyde eier av den store nye flerbruksbilen, Ford Tourneo Custom.

Les mer »