Nyheter fra Ford

Her er fem supersmarte Ford-løsninger!

Oppvarmet ratt og frontrute, dørkantbeskytter og det supersmarte Easyfuel-systemet som gjør at det umulig å fylle feil drivstoff på bilen din. Her er fem løsninger fra Ford som gjør hverdagen din enklere.

1. Oppvarmet ratt og frontrute

Hva er bedre enn å sette seg inn i en vinterkald bil og i løpet av kort tid ha et varmt ratt å holde i? Ford har oppvarmet ratt på de aller fleste av sine modeller. Med det smarte frontrutesystemet kan du ved hjelp av et enkelt knappetrykk fjerne is og dugg fra frontruten, samt fjerne is fra vindusviskerne. Hemmeligheten er ultratynne varmetråder i ruten som virker på sekunder, selv om det er iskaldt ute.

Se hele det brede utvalget av personbiler, flerbruksbiler og SUVer fra Ford her

2. Innebygd modem

Med FordPass Connect, en innebygd modemteknologi, får du muligheten til å styre en rekke av bilens funksjoner fra en app på mobiltelefonen. Du kan for eksempel låse opp og igjen bilen, fjernstarte den, sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå, samt lokalisere bilen.

Hele 10 enheter kan også kobles på internett fra bilens eget WiFi-hotspot samtidig. Du får også «live» trafikkoppdateringer i navigasjonssystemet og hjelp til å finne raskeste alternative rute til ankomststedet dersom det oppstår kø eller ulykke foran deg.

Har du infotainmentsystemet Ford SYNC 3 i bilen din fra før kan du nå også laste ned appen FordPass fra Google Play og Appstore. Her finner du en rekke funksjoner som gjør bilhverdagen din litt lettere.

Les også: Slik kjører du lovlig og bra med tilhenger

3. Ford EasyFuel – aldri mer feilfylling

Å fylle feil drivstoff på bilen er langt vanligere enn mange tror. Hvert år skjer det hele 15 000 feilfyllinger i Norge. Ifølge forsikringsselskapene skjer dette vanligvis når det er to biler i familien – en bensin- og en dieselbil. En feilfylling kan forårsake skader for så mye som 100 000 kroner. Med Fords EasyFuel-system er det umulig å fylle feil. Feil munnstykke på pumpen vil rett og slett ikke passe. Systemet er også uten lokk slik at du slipper skitne drivstofflokk og dermed skitne hender

.

4. Dørkantbeskytter

Det er fort gjort å smelle døren inni ting – eller enda verre andre biler – på trange parkeringsplasser. Åpner du døren på nye Ford Focus kommer det ut en beskyttelsesklaff som beskytter både bilen din og de som står ved siden av mot irriterende bulker og riper. Den nye Focusen har også en rekke andre smarte løsninger.

Ford-fan: Bjørn har kjøpt 640 biler de siste 10 årene

5. Aktiv støykontroll

På flere av Fords Vignale-modeller kan du få aktiv støydemping i kupeen. Systemet fungerer på samme måte som hodetelefoner som fjerner støy. Mikrofoner i kupeen fanger opp uønskede lyder fra motor, vind, drivverk og vei. Systemet lager så lydbølger som stenger de uønskede lydene ute. Resultatet er en kjøretur uten irriterende bakgrunnsstøy.

PS! Ford har også et supersmart system på flere av sine personbiler hvor bakluken åpner seg automatisk hvis du beveger foten under den bakre støtfangeren, mulighet for massasje i setene og Ford MyKey – en programmerbar nøkkel som gjør at du kan angi maks hastighet for bilen eller hvor høyt stereoanlegget skal spille. MyKey kan være en smart løsning om du skal låne bort bilen til en venn eller et familiemedlem som nylig har fått førerkort.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »