Nyheter fra Ford

Her er 5 vinterdekktips alle bør vite om!

Visste du at det er lurt å tenke vinterdekk når temperaturen begynner å stabilisere seg under 7 grader? Her er Fords 5 beste tips for en sikkert skodd vinterbil.

– Vi anbefaler bruk av vinterdekk så snart utendørs temperaturen er 7 grader eller lavere. Dette henger sammen med materialene som benyttes i sommer- og vinterdekk. Sommerdekkene mister mange av sine egenskaper, og blir ikke så sikre som vinterdekk når det begynner å bli kaldt, sier direktør for servicemarkedet i Ford Motor Norge, Marius Revhaug.

Få mer informasjon om dekk, dekkskifte og bestillt time for skifte eller kjøp nye dekk her

Riktig dekkvalg er viktig for bilens dekkvalg

Riktig valg av dekk har ifølge Revhaug blitt viktigere og viktigere.

– Et dekk er en integrert del av bilen, og påvirker både sikkerhet og kjøreegenskaper. Det handler både om selve dekket, men også om monteringen. En klassisk feil er å stramme til hjulmutterne med for mye eller for lite kraft. Det finnes faktisk egne tabeller for hvor stramt disse skal sitte. Både for hardt og for løst kan i verste fall føre til at mutteren gir etter og hjulet løsner, sier Revhaug.

Les: Dårlig grep på vinterføre? Bytt eller vask dekkene nå!

Sett bort jobben om du er usikker

Han anbefaler alle Ford-eiere å kontakte forhandler, enten de trenger nye vinterdekk, er usikre på dekkskiftet eller ønsker å sette bort jobben.

Våre Ford-forhandlere har som mål å være best på kvalitet og pris på alt du trenger til din Ford. Det gjelder selvsagt også dekk – det er vi som er eksperter på dekk til Ford.

Les også: Personlig video skal gi bedre serviceopplevelse

Her er 5 vinterdekktips alle bør vite om:

  1. Dekkmerking: Det finnes flere typer dekk som er beregnet til et mer sør-europeisk vinterføre uten snø. Sørg derfor for at dekkene du bruker har et snøfnuggsymbol på sideveggen. Dette garanterer dekkets vinteregenskaper. Mange vinterdekk har en pil som viser rotasjonsretning. Slike merkede dekk må settes på riktig.
  2. Mønsterdybde: Selv om kravet til mønsterdybde i både piggfrie dekk og piggdekk er tre millimeter, har både Statens Vegvesen og NAF anbefalt at mønsterdybden bør være minst en millimeter mer. Dette kan du lett sjekke med en tommestokk.
  3. Piggdekkbruk: Selv om du kan sette på piggdekkene fra 1. november (16. oktober i Nordland, Troms og Finnmark) er ikke dette en absolutt dato. Kravet om tilstrekkelig veigrep veier ifølge Statens Vegvesen tyngre enn denne fristen. Det betyr at tilsier føret det, kan du skifte til piggdekk før denne fristen.
  4. Lufttrykk: Ved feil lufttrykk slites dekkene raskere og du bruker mer drivstoff. Det har også stor betydning for både bilens kjøreegenskaper og veigrep. Lufttrykket i dekkene dine bør derfor sjekkes jevnlig. Du finner luftrykket i instruksjonsboken som følger bilen. Er du usikker – kontakt din nærmeste Ford-forhandler.
  5. Oppbevar dekkene riktig: Feil oppbevaring kan forkorte levetiden i betydelig grad. De skal henge eller ligge tørt og kjølig. Dekkhotell blir stadig mer populært og tilbys av de fleste Ford-forhandlerene. Her får du utført både dekkskifte og lagring på samme sted.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »