Nyheter fra Ford

Fornyet familiefavoritt: Ford Mondeo hybrid stasjonsvogn

Med hele 187 HK, automatgir og en hybrid teknologi spesielt utviklet for Europa, er hybridutgaven av nye Ford Mondeo stasjonsvogn blitt en perfekt familiebil.

Den fornyede og romslige stasjonsvognen har også fått et nytt og elegant eksteriør og interiør.

– Kombinasjonen av en stor stasjonsvogn, drivstoffbesparende hybridteknologi, godt med krefter og automatgir er en vinnerkombinasjon i det norske markedet, sier en fornøyd administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les mer om nye Ford Mondeo hybrid her

Siden Ford Mondeo ble lansert i 1993 har den en rekke ganger vært helt i toppsjiktet blant de mest solgte bilene i Norge. Nye Mondeo hybrid kombinerer en spesialutviklet 2-liters bensinmotor med en elektrisk motor som drives av et litium-ion-batteri. Til sammen yter disse hele 187 HK. Bilen velger automatisk mellom helelektrisk og konvensjonell drift. Dette sørger for en svært komfortabel og sportslig kjøretur, uten bekymring for rekkevidde.

Mange drivstoffbesparende teknologier

Drivstofforbruket blir ytterligere redusert ved bruk av enoptimalisert eCVT automatgirkasse og et eget system som lader opp batteriene ved hjelp av den nye stasjonsvognens bremseenergi. Dette gir et forventet CO2-utslipp på 101 g/km og et gjennomsnittlig drivstofforbruk på 0,44 l/mil for Mondeo hybrid Titanium stasjonsvogn.

Andre teknologier som hjelper sjåføren å redusere drivstofforbruket uten at det går på bekostning av komforten, er Fords smarte kjørecomputer. Denne overvåker drivstoff- og energibruk med funksjoner som blant annet oppmuntrer til mer gradvis bremsing for å sende mest mulig energi tilbake til batteriet.

Les også: Fem grunner til at nye Ford Focus på ny setter standarden i klassen

Godt utstyrt Mondeo hybrid stasjonsvogn fra 447 000 kroner

Nye Ford Mondeo hybrid stasjonsvogn i den godt utstyrte Titanium-versjonen får du fra 447 000 kroner. Du kan også få den som en eksklusiv og svært godt utstyrt Vignale-versjon.

Det nye frontdesignet består av en fornyet grill med unike detaljer for hver av de tre variantene. Frontstøtfangeren har fått en ny og mer sportslig fremtoning, i tillegg til nye tåkelys og LED-kjørelys. Bak har bilen fått nye C-formede baklys.

Mer premiumfølelse i kupeen

Nye og tøffe eksteriørfarger som virkelig står ut i mengden blir også tilgjengelige på nye Mondeo hybrid stasjonsvogn. De inkluderer den Vignale-eksklusive fargen Blue Panther og Urban Teal, som kan fås på alle de nye Mondeo-variantene.

Stor guide: Slik velger du den beste familiebilen for deg

I kupeen har også Mondeo blitt oppgradert. Setestoffene er nye, det samme er dørhåndtak og flere unike detaljer for både Titanium og Vignale-varianten. Hele kupeen har fått en kvalitetsheving som gir enda mer premiumfølelse enn tidligere. Nye Mondeo hybrid stasjonsvogn har 403 liter bagasjeplass under bagasjeromstrekket. Slås baksetene ned er det plass til hele 1508 liter med bagasje på det flate gulvet. Det er også ekstra plass under gulvet.

Ble lam i bilulykke: – Unge sjåfører må innse at de ikke er udødelige

I løpet av noe få sekunder tar Jonny avgjørelsen som skal forandre resten av livet hans.– Jeg var bare 20 år, og følte meg som gutter flest som akkurat har fått lappen – litt udødelig. Bilen bak meg skulle ikke få kjøre forbi, sier Jonny Grimestad.

Les mer »

Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »