Nyheter fra Ford

Ford utvikler selvkjørende varelevering

I samarbeid med 70 bedrifter og logistikkselskapet Postmates har Ford startet et pilotprosjekt i Miami for å se hvordan kunder og forretninger effektivt og sømløst kan transportere varer mellom seg med en selvkjørende varebil.

Bilen er en spesialbygd Ford Transit Connect med tre avlåste rom. Fra en berøringsskjerm legger ansatte i butikken eller restauranten inn en adgangskode som åpner det ene rommet.

Les mer om Ford Transit Connect og bygg din egen bil her

Deretter kan bilen fylles opp med sushi, taco eller varer fra den lokale jernvarehandelen. Bilen kan så plukke opp mat og varer på ytterligere to stopp før den leverer varene til inntil tre kunder.

Kommer med selvkjørende bil i 2021

Når bilen er fremme får kunden en tekstmelding med en kode som gjør at de kan åpne «sitt» rom.

– Dette er vårt første selvkjørende kjøretøy som tester brukeropplevelsen med berøringsskjermen, de låste avlukkene og tale og lys for å gjøre møte mellom den selvkjørende bilen og kundene best mulig. Prosjektet skal gi innspill til Fords første serieproduserte selvkjørende biler som kommer i 2021, sier Alexandra Ford English i Ford Autonomous Vehicle Business Team.

Les også: Dronelevering kan spille en nøkkelrolle i fremtiden

Også bruk av lys og lyd for å kommunisere bedre med kunden blir testet ut i pilotprosjektet

I pilotforsøket i Miami er det faktisk en sjåfør som kjører bilen, men er ikke synlig bak speilglassrutene.

Uten ratt, bremser og gasspedal

Målet med Miami-forsøket er å gjøre kjøpet mest mulig sømløs og effektiv, både for dem som legger varene inn i bilen og for kundene som mottar dem.

Les mer om prosjektet i denne bloggen

Fords første selvkjørende bil skal produseres i et høyt volum og settes inn i kommersiell drift, enten som en selvkjørende drosje eller i et bildelingskonsept. Bilen kommer uten ratt, bremser og gasspedal.

Ble lam i bilulykke: – Unge sjåfører må innse at de ikke er udødelige

I løpet av noe få sekunder tar Jonny avgjørelsen som skal forandre resten av livet hans.– Jeg var bare 20 år, og følte meg som gutter flest som akkurat har fått lappen – litt udødelig. Bilen bak meg skulle ikke få kjøre forbi, sier Jonny Grimestad.

Les mer »

Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »