Nyheter fra Ford

Ford lanserer S-MAX og Galaxy hybrid

Tidlig i 2021 kommer den nye 7-seters familiefavoritten Ford S-MAX, sammen med storebror Ford Galaxy som hybrid.

– Vi er svært fornøyde med snart å kunne tilby begge de populære familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy som hybridversjoner. De vil bli et godt alternativ til Fords EcoBlue dieselmotor, uten at det går på bekostning av verken innvendig plass, komfort eller fleksibilitet og i løpet av 2020 skal Ford totalt introdusere hele 14 nye elektrifiserte modeller i Europa, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les mer om den romslige 7-seters familebilen Ford S-MAX her

Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid deler den samme hybrid-teknologien som er i nye Ford Kuga hybrid. De vannavkjølte litium-ion-batteriene monteres i en kollisjonssikker og vanntett konstruksjon i bunnen av bilen. Dette bidrar til at plassen innvendig blir utnyttet mest mulig effektivt.

7-seterne med hybrid-drivlinje er mer drivstoffeffektive og like romslige

Når S-MAX og Galaxy blir introdusert som hybrid-versjoner tidlig i 2021 er den elektrifiserte drivlinjen i dette segmentet unikt.

Drivlinjen i de nye bilmodellene består av en 2,5-liters Atkinson bensinmotor, en elektrisk motor, generator og et litium-ion-batteri.

Både Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid vil komme med 7 seter som standard og vil ha den samme svært romslige plassen – som de konvensjonelle versjonene. Bagasjevolumet blir på opptil 2200 liter på S-MAX – akkurat som den har i dag og Galaxy hybrid får også det samme bagasjevolumet som i dag på opptil 2339 liter.

Famiiebil: Her er 7 gode grunner til å velge Ford S-MAX

Raskere og bedre ytelse enn med diesel

Begge modellene skal kunne levere 200 HK og et maksimalt dreiemoment på 210 Nm. Både akselerasjon fra start og i fart skal være raskere enn med Ford EcoBlue dieselmotor og vil kunne trekke 1500 kilo med tilhenger.

Begge modellene skal kunne kjøres både helelektrisk og i kombinasjon med bensinmotoren – for best mulig kjøreegenskaper. Målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden vil CO2-utslippet være på 140 g/km og ha et kraftig redusert NOx-utslipp.

Mange teknologier sørger for optimal drivstoffeffektivitet

  • Bremseteknologi som regenererer opptil 90 % av bremseenergien og som brukes til å lade batteriet.
  • Fords smarte system som viser deg hvordan du kjører, og lærer deg hvordan du kan gjøre dette mest mulig energieffektivt.
  • Elektrisk styring, klimaanlegg og elektrisk kjøling av motoren

Svært populære familiebiler

De store og romslige familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy har vært en stor suksess. Bare den siste generasjonen, som ble introdusert i 2015, har solgt henholdsvis 125 000 og 69 000 i Europa. Salget av S-MAX hadde en rekordvekst på hele 9 % i Europa fra januar til november i 2019, sammenlignet med samme periode året før.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »