Nyheter fra Ford

Ford gir unge gratis kjøreopplæring

Med kjørekurset Ford Driving Skills for Life, får nå norske ungdom mellom 18 og 24 år med førerkort en unik og gratis mulighet til å bli bedre og sikrere sjåfører.

Det hele skjer på Rudskogen Motorsenter 13. og 14 oktober 2017.

Opplæringsprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. I dag har mer enn en million unge sjåfører over hele verden gjennomført kurset som du nå kan melde deg på her: www.dsfl.no.

Rallycross-esset Andreas Bakkerud kommer også

Ford Motor Norge og forsikringsselskapet If er stolte over endelig å kunne presentere Ford Driving Skills for Life i Norge. Her får de unge sjåførene en lærerik og morsom halv dag på bane med opplæring av Fords egne profesjonelle instruktører, helt gratis.

Den første dagen kommer også rallycross-esset og ambassadør for kjøreprogrammet, Andreas Bakkerud. Noen heldige deltakere vil også kunne få en kjøreopplevelse på bane med han.

PÅMELDING: Les mer om programmet og meld deg på her

– Hos Ford har alltid sikkerhet vært det aller viktigste. Det vises blant annet ved at ingen andre bilmerker i dag har like mange 5-stjerners toppratinger i Euro NCAP som Ford. Vi er derfor veldig stolte av endelig å kunne presentere Ford Driving Skills For Life i Norge. Det er dessverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Målet er å lære deltagerne å bli bedre og sikrere sjåfører, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  • I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.
  • En ny gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at de under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn de over 25 år.

Blir utfordret på fart og prøver utstyr som simulerer rus

– Ford Driving Skills for Life er noe helt annet enn kjøreskolen, og jeg anbefaler alle å søke om en plass. De får garantert en kjempedag. Du blir utfordret på alt fra fart til distraksjon og får prøve utstyr som simulerer både narkotikabruk, promille og bakrus, sier rallycross-esset og ambassadør for det internasjonale opplæringsprogrammet, Andreas Bakkerud.

Eget Online Academy

Det tilbys også gratis web-opplæring for alle som ikke har mulighet til å delta på Rudskogen.

– Det er opprettet en egen hjemmeside, www.dsfl.no, hvor unge sjåfører kan gjennomføre programmet som et nettbasert Online Academy, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

Målet med opplæringen

Under arrangementet på Rudskogen Motorsenter vil deltagerne sitter bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden av seg. Målet med opplæringsprogrammet er å utvikle sine ferdigheter innen 4 viktige områder: gjenkjenning av farer, kjøring av bilen og vurdering av avstand og hastighet.

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Ford med dobbeltseier da årets beste nyttekjøretøy ble kåret

Ford gjorde rent bord da årets priser for lette nyttekjøretøy i 2020 ble delt ut. Mens elektrifiserte Ford Transit Custom Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, vant Ford Ranger prisen som beste pickup, International Pickup Award 2020 (IPUA).

Les mer »

Ford lanserer «Smart Lab» med prøvekjøring på kjøpesenter

Som et av de første landene i verden etablerer Ford i Norge et nytt og unikt opplevelsessenter på kjøpesenter med muligheten for prøvekjøringer.

Les mer »

Ford lanserer S-MAX og Galaxy hybrid

Tidlig i 2021 kommer den nye 7-seters familiefavoritten Ford S-MAX, sammen med storebror Ford Galaxy som hybrid. – Vi er svært fornøyde med snart å kunne tilby begge de populære familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy som hybridversjoner. De vil bli et godt alternativ til Fords EcoBlue dieselmotor, uten at det går på bekostning av […]

Les mer »