Nyheter fra Ford

Ford gir unge gratis kjøreopplæring

Med kjørekurset Ford Driving Skills for Life, får nå norske ungdom mellom 18 og 24 år med førerkort en unik og gratis mulighet til å bli bedre og sikrere sjåfører.

Det hele skjer på Rudskogen Motorsenter 13. og 14 oktober 2017.

Opplæringsprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. I dag har mer enn en million unge sjåfører over hele verden gjennomført kurset som du nå kan melde deg på her: www.dsfl.no.

Rallycross-esset Andreas Bakkerud kommer også

Ford Motor Norge og forsikringsselskapet If er stolte over endelig å kunne presentere Ford Driving Skills for Life i Norge. Her får de unge sjåførene en lærerik og morsom halv dag på bane med opplæring av Fords egne profesjonelle instruktører, helt gratis.

Den første dagen kommer også rallycross-esset og ambassadør for kjøreprogrammet, Andreas Bakkerud. Noen heldige deltakere vil også kunne få en kjøreopplevelse på bane med han.

PÅMELDING: Les mer om programmet og meld deg på her

– Hos Ford har alltid sikkerhet vært det aller viktigste. Det vises blant annet ved at ingen andre bilmerker i dag har like mange 5-stjerners toppratinger i Euro NCAP som Ford. Vi er derfor veldig stolte av endelig å kunne presentere Ford Driving Skills For Life i Norge. Det er dessverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Målet er å lære deltagerne å bli bedre og sikrere sjåfører, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  • I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.
  • En ny gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at de under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn de over 25 år.

Blir utfordret på fart og prøver utstyr som simulerer rus

– Ford Driving Skills for Life er noe helt annet enn kjøreskolen, og jeg anbefaler alle å søke om en plass. De får garantert en kjempedag. Du blir utfordret på alt fra fart til distraksjon og får prøve utstyr som simulerer både narkotikabruk, promille og bakrus, sier rallycross-esset og ambassadør for det internasjonale opplæringsprogrammet, Andreas Bakkerud.

Eget Online Academy

Det tilbys også gratis web-opplæring for alle som ikke har mulighet til å delta på Rudskogen.

– Det er opprettet en egen hjemmeside, www.dsfl.no, hvor unge sjåfører kan gjennomføre programmet som et nettbasert Online Academy, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

Målet med opplæringen

Under arrangementet på Rudskogen Motorsenter vil deltagerne sitter bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden av seg. Målet med opplæringsprogrammet er å utvikle sine ferdigheter innen 4 viktige områder: gjenkjenning av farer, kjøring av bilen og vurdering av avstand og hastighet.

Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »

Prøvekjørt: Nye Ranger Raptor – overlegen og imponerende

Med en overlegen kvalitet langs motorveien og et imponerende register å spille på utenfor allfarvei, er nye Ford Ranger Raptor beviset på at Ford ikke setter Raptor-emblemet på en bil uten å mene alvor.

Les mer »