Nyheter fra Ford

Fem opplevelser på veien til Stryn med Ford Ranger

Gjør deg klar for Strynefestivalen. Stropp fast telt, ski, sykler og klatreutstyr på lasteplanet. Det er god plass til både utstyr og folk i Ford Ranger.

Opplevelsene starter i det du setter deg i bilen. Er du en av de som kjører fra Østlandet? Her er fem anbefalinger til turen.

Backflip fra stupetårnet i Hamar

Ok, du må ikke ta back flip, men å svinge innom Hamar og kaste deg utfor Norges dyreste stupetårn er verdt den lille omveien. Gress, skatepark, volleyball og basketballbane og et utsyn over Mjøsa, er rammen rundt byggverket det tok syv år og 27,5 millioner kroner å bygge. Ikke la deg stoppe av litt regnvær, selv om sola mest sannsynlig skinner.

Les mer om nye Ford Ranger som kommer senere i 2019 her

I det du tar sats og svever, kan du et mikroseksund kjenne på følelsen av total frihet. Mjøsa vil med et stort plask vaske vekk det som eventuelt er igjen av hverdagsstress og bekymringer. Tilbake bak rattet, kommanderer du bilens GPS i riktig retning, lar Apple CarPlay streame Aerosmiths «Dream on» og skrur opp volumet. La deg rive med. Du er klar for nye utfordringer.

Konfigurator: Bygg din egen Ford Ranger her


Hafjell Sykkelpark
Når Lillehammer passeres, du legger inn 6. giret i starten av Gudbrandsdalen og lar en valgfri Spotify spilleliste ta over all oppmerksomhet inne i den støydempede kupéen, kan det være fristende å tenke at åsene rundt ikke har så mye å by på. Så feil kan du ta. Proffene vet det, de som har forsøkt vet, og nå er det din tur til å få vite.

Les også: Derfor valgte Norges yngste «godsfrøken» Ford Ranger

Hafjell sykkelpark er på høyde med det beste fra utlandet og er vanedannende morsomt. Du leier deg sykkel, hjelm og beskyttelse. Triller inn i gondolen og blir med til topps. Deretter lar du tyngdekraften føre deg ned svingete, doserte og tilrettelagte stier helt ned til dalbunnen. Deretter gjentar du det helt til gliset har festet seg permanent bak helhjelmen.

Rafting i Sjoa
Sjoa starter fra innsjøen Gjende i Jotunheimen og munner ut i Gudbrandsdalslågen, like etter Vinstra og akkurat der hvor du trenger en pause. Fresende stryk, buldrende fosser, spektakulære juv og en jevn vannstand hele sommeren tiltrekker seg padlere fra hele verden. En av verdens beste padleelver ligger og venter på deg. Flere selskaper tilbyr rafting, juving, padling og river board. Bryting med Sjoas krefter gjør du aller best sammen med erfarne guider.

Les også: Her kan du få alt tilbehør du har behov for til din Ford

Bonustips for den kjøreglade: Når du først har beveget deg oppover Heidal og langs Sjoa. Sikt deg inn mot den svingete veien i retning Valdresflye. Kjenn kraften i motoren og dra nytte av den gode bakkeklaringen når bilen treffer vinternes teleskader. Når veien er dårlig er det godt å vite at Ford Ranger er bygget for å tåle de aller tøffeste utfordringene. Firehjulstrekken sørger for at du alltid kommer frem. Kjør forbi Lemonsjøen på vei til Lom. Skistedet som har fostret mange av Norges dyktigste skikjørere.

Bakeriet i Lom

Ikke la deg lure av en beskjeden fasade. Bak døren venter noen av de største og saftigste kanelsnurrene som kan oppdrives i landet. Bakt med håndkraft og tid. Kombiner det med å kjøpe brød til teltturen og en kaffetår. Det er ikke billig, men det er verdt det. Åpningstidene kan være litt lunefulle for veifarende så sjekk at du er innenfor. Men vi får vel akseptere at også bakere trenger få hvile. Du kommer til å være mett og fornøyd når du tar fatt på siste etappe over Strynefjellet.

Topptur på Dalsnibba

Daslnibba er et yndet mål for bilbasert topptur. I stedet for å kjøre inn i den første, mørke tunnelen over Strynefjellet, svinger du til høyre inn på fylkesvei 63 i retning Geiranger og følger den noen minutter til Djupvashytta. Her må du frem med lommeboka for bompenger, men vel opp har du spektakulær utsikt over Geirangerfjorden. Hvert år lokker dette over 200,000 turister opp til 1500 meter over havet, til det som markedsføres som Geiranger Skywalk. Eller Dalsnibba om du vil. Du kan være blant de langt færre som kjører ski ned.

Norgeskla råtass: Ford Ranger Raptor er klar for Norge

Det er åpent hele døgnet hvis været er godt. Overrask deg selv med en aftenstur på en lys sommerkveld. Gjør nødvendige turforberedelser slik du pleier, og ta med det vanlige sikkerhetsutstyret.
Vær oppmerksom på at elven nedover kan være lumsk med hull. Her bør du holde avstand.

Tilbake i bilen er du klar for å nyte de siste milene til Folven Camping og Strynefestivalen. Du kommer alltid trygt frem med Ford Ranger.

Bilder: Snorre Veggan

Ble lam i bilulykke: – Unge sjåfører må innse at de ikke er udødelige

I løpet av noe få sekunder tar Jonny avgjørelsen som skal forandre resten av livet hans.– Jeg var bare 20 år, og følte meg som gutter flest som akkurat har fått lappen – litt udødelig. Bilen bak meg skulle ikke få kjøre forbi, sier Jonny Grimestad.

Les mer »

Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »