Nyheter fra Ford

Familiebil: Derfor er Ford S-MAX Norges beste 7-seter!

Nye Ford S-MAX er blitt rost opp i skyene av biljournalister over hele landet, men hva mener egentlig brukerne om en av Norges mest populære 7-setere? Her er Familien Knoph sine erfaringer etter å ha kjørt familiebilen S-MAX gjennom «familietesten».

Det har ikke manglet på superlativene og topp utfall på terningen blant biljournalistene når nye Ford S-MAX har blitt testet: «Mye familiebil for pengene» sa Din Side, «Orkesterplass i baksetet», skrev VG, «Du skal lete lenge etter en bedre familiebil», uttalte TV2 Broom. «Drømmebil for barnefamilier», var Klikk.no sin dom.

Familiefar Arne Knoph er daglig leder i Asker Fotball og en aktiv skikkelse gjennom aktive barn. Det medfører utstrakt bruk av bil i en rekke sammenhenger, og for Knophs del innebærer det 20 000 km på veien i året.

Vi spurte om han kunne sette fingeren på 7 punkter familien har lært å sette pris på ved 7-seteren Ford S-MAX.

2. Best på plass

– Vår nye S-MAX har allerede rukket å rulle 15 000 km. Det lå mange kriterier i bunnen når vi skulle bytte bil denne gangen, og ingenting skulle være uprøvd. Ungene er blitt tenåringer og tar mer plass enn før, dermed var kravet til sittekomfort i baksetet absolutt fordi det ofte er lange turer. S-MAX er romslig og tre ungdommer sitter bekvemt da det er tre individuelle seter.

– En av guttene er aktiv på sykkel, og det var et stort pluss at vi kunne legge to sykler rett inn i bilen, sier Knoph som er overbevist om at S-MAX er ledende på bagasjekapasitet i klassen. Med et volum på 700 liter når den tredje seteraden ikke er i bruk, har Knoph rett. Det er sjenerøst med plass i S-MAX.

2. Bra fremkommelighet med firehjulstrekk

– Det var en utløsende faktor for vårt valg at S-MAX kan leveres med firehjulstrekk. Vi er ofte på Beitostølen og må vite at vi kommer frem uansett vei- og føreforhold.3. Familiebil med topp kjøreegenskaper

Tross fraktkapasitet som en varebil ligger S-MAX fjellstøtt på veien med topp kjøreegenskaper og komfort, sier Knoph entusiastisk.

4. Mange smarte assistansesystemer

– Med den adaptive cruisekontrollen stiller vi inn farten, og er da faktisk i stand til å kjøre helt til Beitostølen uten å røre pedalene. Den holder farten etter trafikken, forklarer Knoph. S-MAX er suveren for de lange turene som tidligere var slitsomme.

Han liker også de adaptive LED-lysene. Her demper automatikken kun deler av fjernlyset ved møtende trafikk for å unngå å blende. Ligger det en bil foran, skygger også lyset for denne, slik at den ikke blendes i speilene. Fjernlyset lyser fortsatt opp resten av kjørebanen og veikantene hvor elg og andre farer kan lure. Det er utvilsomt en betryggende sikkerhetsfaktor for de som kjører mye og langt.

5. Behagelige komfortløsninger

– For oss som trener mye er det veldig bekvemt å kunne starte oppvarming av bilen – ved hjelp av fjernkontroll – 15 minutter før vi skal kjøre fra treningsområdet, ofte svett med vått tøy, nevner Asker-mannen som et eksempel på en komfortfunksjon han setter ekstra pris på.6. Familiebil med smarte nyttefunksjoner

Selv blir Knoph som et barn ved utfelling av det elektriske hengerfestet. – En gang klarte jeg å rygge så riktig opp mot hengeren ved hjelp av ryggekameraet, at hengerfestet traff hengeren som hånd i hanske når jeg slo det ut, humrer Knoph.

7. Profesjonell bilforhandler

– RøhneSelmer Asker og Bærum traff blink når de hjalp oss med å velge rett versjon S-MAX og utstyr til vårt bruk. Faktisk gjorde de en genistrek da vi prøvde bilen før handelen var i boks. Etter at vi hadde lånt en demobil lenge nok til å bli kjent med den, fikk jeg egentlig ikke lov til å velge en annen bil enn S-MAX av familien. Vi har heller ikke angret på beslutningen i etterkant, verken på bilen eller på oppfølging og service, slår Knoph fast som lurer på om vi skal ha flere punkter enn de syv nevnte.


Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »

Prøvekjørt: Nye Ranger Raptor – overlegen og imponerende

Med en overlegen kvalitet langs motorveien og et imponerende register å spille på utenfor allfarvei, er nye Ford Ranger Raptor beviset på at Ford ikke setter Raptor-emblemet på en bil uten å mene alvor.

Les mer »