Nyheter fra Ford

Derfor bør du ta EU-kontroll hos din Ford-forhandler

Tar du EU-kontroll på din Ford hos en autorisert forhandler får du både et prisløfte og en spesialist på Ford som ser hva som er helt nødvendig og bytte og hva som ikke trengs å gjøre noe med. Det innser stadig flere Ford-kunder.

– Tilbakemeldingen fra våre merkeforhandlere er at flere Ford-eiere velger sitt eget merkeverksted for den såkalte EU-kontrollen. Det er selvsagt gledelig for oss og henger nok sammen med at vi garanterer at vi skal kunne tilby like lav pris som våre konkurrenter. Det har nok være mange som tror at merkeverksted er dyrere enn de andre kjedene. Det er det ikke, sier servicemarkedsdirektør i Ford Motor Norge, Marius Revhaug.

For fra 1095 kroner for personbiler og varebil kan du få utført EU-kontrollen hos et Ford-merkeverksted

En av ti EU-kontroller for dårlig utført

Statens Vegvesen gjennomførte nylig en kontroll av hele 608 biler i Midt-Norge som hadde vært inne til EU-kontroll. Av kjøretøyene var mer enn 10 prosent (62 biler) biler som hadde fått EU-godkjenning uten at de skulle hatt det. Det dreiede seg blant annet om alvorlige ting som bremsefeil som ikke ble avdekket.

Revhaug tror at folk flest føler en trygghet ved at bilen blir gått over av mekanikere ved et autorisert merkeverksted som kjenner de forskjellige Ford-modellene ut og inn.

– Den periodiske kontrollen er i utgangspunktet lagd for at bilen skal være sikker. Da er det tryggest å bruke de som er best på Ford, og det er selvsagt Ford selv, sier Revhaug.

Les: Personlig video skal gi bedre serviceopplevelse


Totalrenoverte brukte bildeler gir billigere reparasjoner

Kundene setter ifølge Revhaug også pris på Fords bruk av billigere, totalrenoverte deler og det faktum at et merkeverksted stort sett alltid har tilgang på de delene som må skiftes for at bilen passerer kontrollen.

– Bruken av brukte og totalrenoverte deler gjør at kunder med eldre Forder får tilbud om sikre deler til en lavere pris. Også i et bærekraftperspektiv er det bra å bruke deler som fremdeles kan gjøre jobben de er satt til, i stedet for å kaste det. Vi har alltid tilgang på deler. Har du en sprekk i synsfeltet på frontruten er dette en feil du må rette for å få godkjent bilen. Vi har imidlertid originale ruter på lager, så du slipper å komme tilbake på et senere tidspunkt for å få utført reparasjonen, sier Fords servicemarkedsdirektør.

Les også: Ford med rimeligere servicetilbud på eldre biler

Han legger til at Fords egne mekanikeres kunnskap om Ford også er bra for både bilens sikkerhet og lommeboken din.

– Det er ikke alle deler som ser slitte ut som er slitte. Ford-spesialisten ser forskjellen, og denne kunnskapen er gull verdt for bileieren, sier Revhaug.

Ny og mer omfattende EU-kontroll

For et par år siden ble sjekklisten som lå til grunn for EU-kontrollen utvidet av myndighetene, fra 85 til hele 150 punkter. Denne utvidelsen gikk i all hovedsak på krav til bremser, forstilling, rust og utslipp.

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »