Nyheter fra Ford

Derfor bør du ta EU-kontroll hos din Ford-forhandler

Tar du EU-kontroll på din Ford hos en autorisert forhandler får du både et prisløfte og en spesialist på Ford som ser hva som er helt nødvendig og bytte og hva som ikke trengs å gjøre noe med. Det innser stadig flere Ford-kunder.

– Tilbakemeldingen fra våre merkeforhandlere er at flere Ford-eiere velger sitt eget merkeverksted for den såkalte EU-kontrollen. Det er selvsagt gledelig for oss og henger nok sammen med at vi garanterer at vi skal kunne tilby like lav pris som våre konkurrenter. Det har nok være mange som tror at merkeverksted er dyrere enn de andre kjedene. Det er det ikke, sier servicemarkedsdirektør i Ford Motor Norge, Marius Revhaug.

For fra 1095 kroner for personbiler og varebil kan du få utført EU-kontrollen hos et Ford-merkeverksted

En av ti EU-kontroller for dårlig utført

Statens Vegvesen gjennomførte nylig en kontroll av hele 608 biler i Midt-Norge som hadde vært inne til EU-kontroll. Av kjøretøyene var mer enn 10 prosent (62 biler) biler som hadde fått EU-godkjenning uten at de skulle hatt det. Det dreiede seg blant annet om alvorlige ting som bremsefeil som ikke ble avdekket.

Revhaug tror at folk flest føler en trygghet ved at bilen blir gått over av mekanikere ved et autorisert merkeverksted som kjenner de forskjellige Ford-modellene ut og inn.

– Den periodiske kontrollen er i utgangspunktet lagd for at bilen skal være sikker. Da er det tryggest å bruke de som er best på Ford, og det er selvsagt Ford selv, sier Revhaug.

Les: Personlig video skal gi bedre serviceopplevelse


Totalrenoverte brukte bildeler gir billigere reparasjoner

Kundene setter ifølge Revhaug også pris på Fords bruk av billigere, totalrenoverte deler og det faktum at et merkeverksted stort sett alltid har tilgang på de delene som må skiftes for at bilen passerer kontrollen.

– Bruken av brukte og totalrenoverte deler gjør at kunder med eldre Forder får tilbud om sikre deler til en lavere pris. Også i et bærekraftperspektiv er det bra å bruke deler som fremdeles kan gjøre jobben de er satt til, i stedet for å kaste det. Vi har alltid tilgang på deler. Har du en sprekk i synsfeltet på frontruten er dette en feil du må rette for å få godkjent bilen. Vi har imidlertid originale ruter på lager, så du slipper å komme tilbake på et senere tidspunkt for å få utført reparasjonen, sier Fords servicemarkedsdirektør.

Les også: Ford med rimeligere servicetilbud på eldre biler

Han legger til at Fords egne mekanikeres kunnskap om Ford også er bra for både bilens sikkerhet og lommeboken din.

– Det er ikke alle deler som ser slitte ut som er slitte. Ford-spesialisten ser forskjellen, og denne kunnskapen er gull verdt for bileieren, sier Revhaug.

Ny og mer omfattende EU-kontroll

For et par år siden ble sjekklisten som lå til grunn for EU-kontrollen utvidet av myndighetene, fra 85 til hele 150 punkter. Denne utvidelsen gikk i all hovedsak på krav til bremser, forstilling, rust og utslipp.

Her gjennomføres verdens største Mustang-parade

Med hele 1326 Ford Mustanger samlet blir det her satt ny verdensrekord for antall Mustanger i en og samme parade.

Les mer »

Markerer ikonet Ford Capris 50 årsdag med historisk reise

Dette var året som Woodstock-festivalen ble avholdt og den første Boeing 747 tok av. Det samme året, for et halvt århundre siden, kom Ford Capri på veien.

Les mer »

Den nye crossoveren Focus Active – som skapt for Norge

Økt bakkeklaring, røffere styling og det aller siste av førerassistanseteknologier gjør crossoveren Focus Active som skapt for Norge.

Les mer »

Ble lam i bilulykke: – Unge sjåfører må innse at de ikke er udødelige

I løpet av noe få sekunder tar Jonny avgjørelsen som skal forandre resten av livet hans.– Jeg var bare 20 år, og følte meg som gutter flest som akkurat har fått lappen – litt udødelig. Bilen bak meg skulle ikke få kjøre forbi, sier Jonny Grimestad.

Les mer »