Nyheter fra Ford

Derfor bør du skifte frontrute hos en proff!

Det kan faktisk gå utover sikkerheten dersom du skifter til en frontrute som ikke er i henhold til Ford sine spesifikasjoner. En moderne frontrute er nemlig langt mer enn et stykke glass.

-For å sikre at førerstøttesystemene i bilen fungerer slik de skal er det viktig at ruten som brukes er i henhold til fabrikkens spesifikasjoner. Dette vil sikre at frontruten har de rette egenskapene ved for eksempel en eventuell kollisjon, sier Marius Revhaug, direktør for servicemarked hos Ford Motor Norge.

Les mer om Ford Glass her

Halvert sikt etter 150 000 kilometer

Har du tenkt over at frontruten utsettes for slitasje? Veistøv, salt og sand sliter over tid ned ruten. Slitte vindusviskere øker slitasjen ytterligere og en slitt frontrute er trafikkfarlig! Små riper svekker gradvis sikten. Spesielt om natten, eller når solen står lavt blir sikkerheten merkbart dårligere med en slitt frontrute. Det er med andre ord ikke bare når du har fått en stor sprekk at frontruten bør byttes ut.

-Undersøkelser gjort av svenske VTI viser at forskjellen i sikt mellom en ny og en slitt frontrute er hele 131 meter. Det betyr med en ny frontrute har du sikt på rundt 200 meter. Når bilen er blitt kjørt rundt 150 000 kilometer er sikten mindre enn halvparten så god, med bare 91 meter. Tenk deg at det står en elg i veien, sier Fords direktør for servicemarkedet.

Bestill verkstedtime her

Sikkerhetssystemer kan svikte med feil frontrute

Avansert kamerateknologi «ser» gjennom frontruten og dersom denne ikke har riktige egenskaper kan det være en risiko for at systemene ikke fungerer som forventet.

-I en moderne frontrute fra Ford er det integrerte førerstøttesystemer som filskiftevarsler, antikollisjonssystemer, filholder, automatisk fjernlys, regnsensor og oppvarmet frontrute. Alle disse er sårbare dersom frontruten din ikke har riktige spesifikasjoner og er kalibrert på riktig måte, sier Marius Revhaug.Forskjeller på frontruter i det norske markedet

– Det finnes forskjellige frontruter på markedet i Norge, både når det gjelder tykkelse, vekt, lydisolering, gjenskinn og form. Det er i tillegg svært viktig hva slags lim som benyttes av de som bytter ruten din. Også hvor mye og hvordan lim som påføres kan være av avgjørende betydning for glassrutens bæreevne og bilens totale sikkerhet ved en kollisjon. Derfor anbefaler vi alle Fords kunder på det sterkeste å få jobben utført hos en profesjonell aktør, sier Revhaug.

Les: Ford med rimeligere servicetilbud på eldre biler

Reparasjon og håndtering av steinsprutskader

Med de store temperaturforskjellene mellom sommer og vinter vi har i Norge, er steinsprut og påfølgende sprekkdannelse vanlig. Er du raskt ute, kan imidlertid steinspruten repareres. Du sparer både tid og penger og verner miljøet på dette. Kjør innom og få det fikset. Ta kontakt med ditt nærmeste Ford-verksted og sikre deg klar sikt!

10 ting du kanskje ikke visste om nye Mustang Mach-E

1. Hurtiglading: Eiere av Mustang Mach-E kan kjøre opptil 93 kilometer etter bare 10 minutters lading på en IONITY-ladestasjon. Elbil-SUVen har en rekkevidde på opptil 600 kilometer. 2. Kjøp bilen online: Du kan bestille, bygge og til og med bestemme deg for levering av din Mustang Mach-E på nett. Du kan selvsagt også gjøre det […]

Les mer »

Derfor er nye Mustang Mach-E allerede en elbilsuksess!

Med opptil 600 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Les mer »

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

Les mer »

Ford har utviklet emoji-jakke for syklister

Med stadig flere syklister på europeiske veier er det viktigere enn noensinne at bilistene vet hva syklisten har planlagt. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke som også sier noe om hvordan syklisten føler seg.

Les mer »