Nyheter fra Ford

Dårlig grep på vinterføre: Bytt eller vask vinterdekkene nå!

Mer enn 130 000 norske biler kan akkurat nå kjøre rundt med for gamle vinterdekk med dårlig veigrep. Er dekkene gamle med dårlig mønster – bytt nå. Uansett bør du gi dekkene dine en dekkvask for å få bedre grep. Det er fremdeles mye vinter igjen, sier servicemarkedsdirektør i Ford Motor Norge, Marius Revhaug.

Mens snøen og den skikkelige vinteren lot vente på seg mange steder i fjor, har det vært en vinterlig start på året over store deler av landet. Ifølge Revhaug har de mange Ford-merkeforhandlerne merket økt etterspørsel etter vinterdekk.

– Det har vært langt mer utfordrende vinterføre flere steder i år enn i fjor. Det gjør også at vinterdekkene blir satt på en tøffere prøve. Mange som følte seg relativt trygge i fjor har tydeligvis merket at de trenger nye vinterdekk nå. Våre forhandlere har meldt om at langt flere enn vanlig har byttet midt under vintersesongen, sier Revhaug.

Les: Her kan du bestille kvalitetsdekk til din Ford

130 000 biler med gamle vinterdekk

Ifølge en undersøkelse som er gjort av forsikringsselskapet If, kjørte mer enn hver 20. norske privatbil rundt med dekk som var eldre enn fem sesonger. Med 2,6 millioner registrerte biler i Norge, betyr det i så fall at hele 130 000 biler er skodd med for gamle vinterdekk.

I tillegg svarte en av ti at de ikke vet hvor lenge de har brukt vinterdekkene de har skodd bilen med.

– Med årene blir dekkgummien hardere, og gjør en dårligere jobb i snø og på is dersom det blir behov for en brå nedbremsing. Mønstedybden skal være tre millimeter, uavhengig av om det er piggfrie eller piggdekk. Statens Vegvesen anbefaler imidlertid at den bør være fire millimeter, sier servicemarkedsdirektøren.

Ny forskning: Slik unngår du å bli bilsyk

Ford er best på Ford

Han anbefaler alle Ford-eiere å kontakte forhandler, enten de trenger nye vinterdekk eller er usikre på om dekkene som benyttes er slitt skjevt eller har andre feil som gjør dem mindre sikre.

– Våre Ford-forhandlere har som mål å være best på kvalitet og pris på alt det du trenger til din Ford. Det gjelder selvsagt også dekk.

Han anbefaler ikke de som er usikre på gripeevnen til sine vinterdekk å vente til høsten med å få nytt dekk.

– Det er lite smart å utsette noe så viktig som et dekkbytte. Det er mye igjen av vinteren og både is, snø, slaps eller annet kan ligge rundt neste sving. Derfor er det viktig å ha skikkelige vinterdekk, også i den gjenværende halvdelen av sesongen.

 Les også: Bjørn har kjøpt 640 biler fra Ford de siste ti årene!

Skikkelig vask for bedre grep

Ifølge Revhaug er det dessuten lurt å gi vinterdekkene en skikkelig vask, uavhengig av om de har god nok mønsterdybde og er relativt nye.

– Et rent dekk har alltid bedre feste enn et dekk som er tilgriset av salt og annen skitt. En skikkelig runde med høytrykkspyler og rent vann gjør ofte underverker på gripeevnen til dekkene, sier servicemarkedsdirektøren i Ford Motor Norge.

 

F G L I