Nyheter fra Ford

9 gode grunner til å kjøpe denne luksushybriden

Du får ikke mer luksus for pengene enn med den nye, lekre Ford Mondeo Vignale Hybrid. Samtidig går den 187 hestekrefters sterke bilen supergjerrig og kjører som en drøm.

Etter en uke bak rattet i den lekre Mondeoen i eksklusiv Vignale-utførelse, sitter superlativene løst. Her er standardinteriøret teppebelagt med Windsor-skinn og søm, fra de eksklusive spesiallagde skinnsetene til midtkonsoll, dashbord og dørpaneler.

Spekket med standardutstyr

Med en kombinert motoreffekt på hele 187 hestekrefter får du faktisk Mondeo Vignale Hybrid fra for under 400.000, kroner. Med tanke på den lange listen av standardutstyr er dette en særdeles bra pris.

Du får blant annet:

 • Automatgir
 • Adaptive dynamiske LED-frontlys
 • Ryggekamera og parkeringssensorer foran og bak
 • 10-veis el justerbare seter i windsor skinn
 • Unike 18’’ aluminiumsfelger
 • Sony SYNC3 med 8’’ touchskjerm
 • Nøkkelfritt system
 • Adaptiv cruisekontroll
 • Digitalt instrumentpanel
 • Utvendig viser den tøffe og unike Vignale-grillen, de forseggjorte 18 tommers aluminiumsfelgene og den unike fargen at dette er en Ford litt utenom det vanlige. Eksteriøret minner rett og slett mer om biler i helt andre og langt høyere prisklasser.

 • Vignale-modellene til Ford, som også inkluderer SUV-ene Edge, Kuga familiefavoritten S-Max, samt Mondeo stasjonsvogn og 5-dørs med diesel eller bensin, kjennetegnes nettopp av eksklusive designdetaljer, premium håndverk og et høyt nivå på standardutstyret.
 • Sterk motor – lavt forbruk
 • Mondeo Hybrid kombinerer en 2-liters 140 HK sterk bensinmotor med en elektrisk motor som leverer 47 hestekrefter. Kreftene overføres sømløst til forhjulene via en trinnløs automatgirkasse. Smart teknologi skrur automatisk over til elektrisk drift når det er hensiktsmessig, som ved bykjøring, køkjøring og ved lave hastigheter. Denne kombinasjonen presser også ned drivstofforbruket til hyggelige 0,40 l/mil og CO2-utslippet til 92 g/km.
 • «Du skal lete lenge etter en mer komfortabel bil på denne siden av en halv million kroner, sannsynligvis vil du lete forgjeves», skrev biljournalistene i TV2 Broom da de testet bilen.

Balanserer mellom det sportslige og det komfortable

For det er ikke bare kombinasjonen av masse standardutstyr, sterk motor og lavt forbruk som gjør Mondeo Vignale Hybrid til et utmerket valg. Kjøremessig er den tro mot Fords tradisjonsrike DNA. Den er kjøreglad, styringen er presis og balanserer perfekt mellom det sportslige og det komfortable. 0 – 100 gjøres unna på 9,2 sekunder.

Luksuriøs cruisingopplevelse

Bilen kjennes dessuten helt uanstrengt ut å kjøre. Her gjør både den trinnløse automatkassen og den gode støyisoleringen sitt til en luksuriøs cruisingopplevelse.

Skulle du ha lyst til å kjøre mest mulig miljøvennlig premierer bilen deg for dette. Desto mer forsiktig du er med gasspedalen, desto flere grønne blader dukker opp i displayet. Utfordringen er imidlertid at du sitter bak rattet på en kjøreglad premiumbil som nærmest ber om å bli kjørt.

Ble lam i bilulykke: – Unge sjåfører må innse at de ikke er udødelige

I løpet av noe få sekunder tar Jonny avgjørelsen som skal forandre resten av livet hans.– Jeg var bare 20 år, og følte meg som gutter flest som akkurat har fått lappen – litt udødelig. Bilen bak meg skulle ikke få kjøre forbi, sier Jonny Grimestad.

Les mer »

Få full kontroll over bilen med nye FordPass Connect

Med FordPass Connect kan du nå få full kontroll over bilen din fra mobilen. Du kan blant annet åpne og låse den, finne ut hvor drivstoffprisene er billigst akkurat nå, og hele bilen er et rullende Wi-Fi hotspot for hele 10 enheter. – Med et Ford Pass Connect-modem i bilen får du med appen FordPass […]

Les mer »

Leila (35): Bilen reddet livet mitt

Helt desperat og strigråtende forsøkte Leila (35) å komme seg ut av sin Ford Focus etter den kraftige frontkollisjonen. Gjennom mørket og røyken hørte den hardt skadde og fastklemte jenta en stemme som spurte hvordan hun hadde det. Hadde det ikke vært for bilens automatiske nødvarsling hadde jeg ikke vært her i dag, sier hun med overbevisning.

Les mer »

Ny gratisapp gjør livet på veien enklere for mange Ford-eiere

Med FordPass får Ford-eiere nå tilgang til en lang rekke tjenester. Her kan du bestille service, få oversikt over parkeringsplasser med pris og få trafikkoppdateringer i sanntid direkte til bilens navigasjonssystem.

Les mer »