Nyheter fra Ford

5 grunner til at nye Ford Focus på nytt setter standarden i klassen

Nye Ford Focus har allerede høstet mye skryt av landets biljournalister. Her er noen av grunnene til det.

VG sier «kjempebagasje og god pris», mens Din Side konkluderer med at «vi lar oss imponere av selve sportsbilen i klassen». NAFs medlemsblad Motor kårer den til vinner i en stor test mot fire andre konkurrenter. Bladet Bil har også nye Ford Focus som vinner i en test mot to konkurrenter.

Her er de fem viktigste grunnene til at nye Ford Focus setter en ny standard i klassen:

Her kan du bygge din nye Ford Focus

1. En tryggere og mer komfortabel kjøreopplevelse

Nye Ford Focus har et omfattende spekter av førerassistanseteknologier som er designet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere, mer komfortabel og mindre krevende. Ford Focus har fått 5 stjerner i kollisjonstesten til det uavhengige kollisjonstestprogrammet EuroNCAP og den fikk også ros for sine selvkjørende teknologier som gir sjåføren ekstra assistanse underveis på turen.

Systemet inkluderer:

  • Adaptiv Cruisekontroll – nå med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (Ford Co-Pilot360)
  • Fords Adaptive LED lyssystem med et avansert kamerasystem
  • Selvkjørende parkeringsassistent
  • Første Head-up-display tilbudt av Ford i Europa
  • Unnamanøverassistent
  • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing

Les: Fornyet familiefavoritt- møt Ford Mondeo stasjonsvogn hybrid

2. Det finnes en Focus for alle

Du kan få nye Focus i flere varianter slik at du kan velge den som passer best for deg. Velg mellom en meget godt utstyrt Titanium-variant, en luksuriøs Vignale-modell, den sportslige og senkede ST-Line eller som den høyreist og tøffe crossoveren Focus Active med ca 3 cm høyere bakkeklaring. Med de forskjellige variantene endrer også interiøret seg – fra lekre detaljer og eksklusivt skinninteriør i Vignale, sporty karbonfiber-look og røde sømmer i ST-Line til røffere tekstilvalg i Focus Active.

Samtlige av variantene er tilgjengelig både som 5-dørs variant og som en stor og romslig stasjonsvogn.3. Mer plass enn noensinne

Nye Focus har blitt større og enda mer praktisk innvendig.

Den økte akselavstanden bidrar til at passasjerene har langt bedre plass i baksetet. Benplassen er økt med 5 cm, og er nå den beste i dette segmentet.

Nye Focus stasjonsvogn har en bagasjeromsplass på hele 608 liter, og opptil 1653 liter med baksetene felt ned. Det er mer plass enn det storebror Mondeo byr på.

Stor guide: Slik velger du den perfekte familiebil som passer ditt behov

4. Enda bedre kjøreegenskaper

Nye Ford Focus har bedre kjøreegenskaper enn noensinne. Komforten er bedre og styringen mer direkte. Det nye hjulopphenget gjør også at det blir mindre støy og vibrasjoner ved kjøring på dårlig vei.

Nye Ford Focus fås med en rekke nye og forbedrede bensin- og dieselmotoralternativer. Alle møter utslippskravene målt etter den nye metoden.

Ford har også utviklet en helt ny 8-trinns automatgirkasse som er tilgjengelig både til bensin- og dieselmotorene.

5. Høy «må-ha»-faktor

Med et premium utseende både inni og utenpå er nye Focus en bil du snur deg etter. Samtidig er den, med sin startpris på 308.300 kroner for en meget godt utstyrt bil, ikke dyrere enn at den er oppnåelig for mange av oss.

Nye Ford Focus er også tilgjengelig med FordPass Connect. Dette er en innebygd modemteknologi som gir deg mulighet til å styre en rekke av bilens funksjoner fra mobiltelefonen. Du kan for eksempel låse opp og igjen bilen, fjernstarte den dersom den har automatgir, sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå samt lokalisere bilen.

Hele ti enheter kan kobles opp på internett fra bilens WiFi-hotspot. Du får også live trafikkoppdateringer i ditt navigasjonssystem, og hjelp til å finne raskeste alternative rute til din destinasjon dersom det oppstår kø på veien foran deg.

Nye Focus tilbyr det siste innenfor infotainment. Med SYNC 3 kobler du enkelt til smarttelefonen din, og den kan lade trådløst i bilens midtkonsoll. Bilen kan også leveres med et eksklusivt B&O lydanlegg med hele 10 høyttalere og subwoofer som leverer tilsammen 675 watt.

Nye Ford Puma – kompakt-SUV med mild hybrid, massasjeseter og klassens største bagasjerom

Nå kan du endelig bestille Fords nye, kompakt-SUV, Ford Puma. For 287 700 kroner* får du den lekre og superpraktiske SUV-en som mild hybrid, med klassens største og smarteste bagasjerom.

Les mer »

Nye Kuga ladbar hybrid: Lang rekkevidde og enda mer plass!

Med en helelektrisk rekkevidde på opptil 56 km, et romslig bagasjerom på opptil 510 liter, praktiske løsninger og en rekke avanserte teknologier, ligger alt til rette for at den nye Ford Kuga blir en vinner i det norske markedet.

Les mer »

Her gjennomføres verdens største Mustang-parade

Med hele 1326 Ford Mustanger samlet blir det her satt ny verdensrekord for antall Mustanger i en og samme parade.

Les mer »

Markerer ikonet Ford Capris 50 årsdag med historisk reise

Dette var året som Woodstock-festivalen ble avholdt og den første Boeing 747 tok av. Det samme året, for et halvt århundre siden, kom Ford Capri på veien.

Les mer »